Bölge Haber Girişi : 06 Mayıs 2011 13:14

Tatbikat ilköğretim okulundan örnek proje!..

Tatbikat ilköğretim okulundan örnek proje!..
Erzurum İl Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği bütün okullarda Sağlık Kulüpleri oluşturuldu.

Erzurum Ajans-Erzurum İl Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği bütün okullarda Sağlık Kulüpleri oluşturuldu. Kulüp öğrencilerinin sağlık konusunda bilimsel projeler üretmelerini öngören protokol, Yakutiye Tatbikat İlköğretim Okulu’nu harekete geçirdi. Protokol kapsamında “Hareketli Yaşam Bilincini Artırma” adlı projeyle kolların sıvandığı okulda, bilgilendirme toplantıları düzenlenerek öğrencilere hem spor yaptırılıyor, hem de sporun faydaları öğretiliyor.

SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ

Tatbikat İlköğretim Okulu’nda “Sağlık Kulübü” çalışmalarına başlandı. “Hareketli Yaşam Bilincini Artırma” projesiyle yola Tatbikat İlköğretim Okulu’nda, öğrenciler sporun faydalarını yine spor yaparak öğreniyorlar. Proje kapsamında Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonunda toplantı da düzenlenerek katılımcılara bilgilendirmeler sunuluyor.

Toplantıda Diyetisyen Doktor İlknur Buzkan tarafından sunum yapılarak katılımcılar aydınlatıldı.

Tatbikat İlköğretim Okulu Müdürü Abdurranman Düzgün, proje hakkında bilgi verdi. İlk ve orta öğretim çağındaki çocuklarda bulaşıcı olmayan hastalıklardan korunma ve çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmaya amaçlayan Sağlık Kulübü Projesi çerçevesinde çalışmalara başladıklarını bildiren Düzgün, “Bu sayede öğrencilerimizin sağlıklı yaşam konusunda proje üretmelerini temin ediyoruz. Öğretmen, öğrenci ve ebeveynlerin katılımıyla geleceğin sağlıklı ve bilinçli gençlerini hep birlikte yetiştireceğiz.” dedi.

Okul Müdürü Düzgün, çocukların, yetişkinlere göre hastalıklardan korunması ve bilinçlendirilmesinin daha kolay olduğunu kaydederek, sağlık kulüplerindeki öğrencilerin rehber öğretmenlerinin gözetiminde hareketli yaşam dalında çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

DÜZGÜN OKULUN HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Düzgün, “Günlük yaşamda hareketsizlik, sağlıksız beslenme ve kirli çevresel etkenler toplumu özellikle de gelişme çağındaki çocuklarımı olumsuz etkiliyor. İlk ve ortaöğretim çağındaki çocukların araştırmacı ruhunu ortaya çıkartıp, onların geliştirecekleri projeler ile yeni sağlık politikaları üretmek ve çocuklarımızı düşünen, üreten bireyler haline getirmek başlıca hedefimizi oluşturuyor.” dedi.

Öte yandan Ahmet Demir ve Mevlüde Şahin’den oluşan proje ekibi nezaretinde günün belirli saatlerini spor yaparak geçiren öğrenciler, sporun faydalarını spor yaparak öğrenirken, çocuklara hareketli yaşamın faydaları anlatılıyor. Çeşitli spor etkinliklerine katılan öğrenciler, uzun atlama, koşu ve çeşitli kültürfizik hareketleriyle sağlıklı bir nesil oluşturma amacına hizmet ediyorlar. Yürütülen bu çalışmayı bir oyun olarak değerlendiren minikler, “Spor yapmak çok güzel. Sınıf arkadaşlarımızla her gün koşuyoruz, spor ve nefes kontrolü yapıyoruz.” diye konuştular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.