Erzurum Haber Girişi : 09 Eylül 2014 11:14

Tayvan heyeti Atatürk Üniversitesi'ni ziyaret etti

Tayvan heyeti Atatürk Üniversitesi'ni ziyaret etti
Bir dizi ziyaret için Erzurum'da bulunan Çin Cumhuriyeti Tayvan Büyükelçisi Taih Siang Cheng, Türk Tayvan İş Dünyası Başkanı İbrahim Güder ve Tayvan heyeti Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'a nezaket ziyaretinde bulundular.
Erzurumajans-Bir dizi ziyaret için Erzurum'da bulunan Çin Cumhuriyeti Tayvan Büyükelçisi Taih Siang Cheng, Türk Tayvan İş Dünyası Başkanı İbrahim Güder ve Tayvan heyeti Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'a nezaket ziyaretinde bulundular.

İki ülke arasındaki ilişkilerin konuşulduğu ziyarette, kendilerini üniversitede görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Koçak, Tayvan üniversiteleriyle güçlü ilişkilerinin bulunduğunu söyledi.

Erzurum'u daha cazip hale getirmek için çeşitli projeleri olduğunun altını çizen Koçak, Çin Dili Edebiyatı Bölümü açmak için de girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Erzurum'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cheng, "Bu ilişkilerin çok derin olduğunu görebiliyorum. Her alanda işbirliği yapmak istiyoruz. Bölüm açma konusunda da akademisyen ve öğrenci değişiminin sağlanması için üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.