Erzurum Haber Girişi : 07 Kasım 2013 00:57

TBB'den Erzurum'a 5 yıldızlı otel sözü

TBB'den Erzurum'a 5 yıldızlı otel sözü
Erzurum Barosu'nun modernize edilen hizmet binasının açılışı için Erzurum'a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, kalkınma yönünü turizme çeviren kente 5 yıldızlı otel yapacaklarını açıkladı.
Erzurumajans-Erzurum Barosu'nun modernize edilen hizmet binasının açılışı için Erzurum'a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, kalkınma yönünü turizme çeviren kente 5 yıldızlı otel yapacaklarını açıkladı. 


Palandöken'de veya Bilkent Üniversitesi'nin bulunduğu bölgede tespit edilen arsalar için "tahsis" talebinde bulunduklarını söyleyen Feyzioğlu, "Barolar Birliği'nin buraya gelmesi demek 80 bin avukatın ve çevreleriyle birlikte büyük bir sayının gelmesi demek. Barolar Birliği'nin gelmesi demek, bu potansiyelin buraya gelmesi demektir" dedi.



TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Erzurum Gazetecileri Cemiyetini (EGC) ziyaret etti. EGC Başkanı Kadir Sabuncuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşen Feyzioğlu, Dumlu Açık Cezaevi içerisinde engelli çocukları rehabilite etme amacıyla kurulan Atlı Kafeden çok etkilendiğini bildirdi. Atlı kafeye her türlü desteği vereceğinden söz eden Feyzioğlu, Ankara'da baro başkanlığı yaparken uyguladıkları kadına karşı şiddetle mücadalede niteliğindeki 'Gelincik' projesini Erzurum'da uygulamak istediklerini belirtti. Erzurum'a ülke genelindeki avukatların yararlanması için 5 yıldızlı bir sosyal tesis yaptırmayı hedeflediklerini anlattıı. Feyzioğlu, "Umut ederim ki bürokratik engelle karşılaşmayız" dedi.


"BİR MÜJDE VERMEK İSTİYORUM"


TBB Başkanı Feyzioğlu, sözlerine "Erzurum'a bir müjde vermek istiyorum" diyerek başladı. "Türkiye Barolar Birliği girdiği şehre marka değeri katar" diye devam eden Feyzioğlu, "Erzurum'un zaten potansiyel bir marka değeri vardır. Biz bu değere katkıda bulunmak adına burada güzel bir tesis yapmak istiyoruz. Bu tesis halka açık bir tesis olacaktır. Barolar Birliği'nin sosyal tesisleri 5 yıldızlıdır ve mutlaka cazibe merkezidir. Eğer engellenecek olursa Erzurum'a ciddi bir yatırım, katkı engellenmiş olur. Bizim kazandıracağımız bir marka değerine mani olacak bir girişimle önümüz kesilmez. Çünkü yapacağımız bir hizmeti Erzurum'a yapacağız" diye konuştu.


"UMARIM BÜROKRATİK BİR ENGEL ÇIKMAZ"


TBB'nin Ankara Ayaş'ta bir sosyal tesisi bulunduğunu, Ege'de de bir yatırım yapma planı yaptıklarını anlatan TBB Başkanı Feyzioğlu, şunları söyledi: 


"Bir tesisi de Erzurum'da açmak istiyoruz. Erzurum'u hem bölge eğitim merkezi gibi hem de Erzurum'a yeni bir yatak kapasitesi kazandırma düşüncemiz var. Arsamız hazır, tahsis edilmek üzere. Umut ediyorum bürokratik bir engelleme çıkmaz, Sayın Başkan yakından takip ediyor. Bizim kazandıracağımız bir marka değerine mani olacak bir girişimle önümüz kesilmez. Çünkü yapacağımız bir hizmeti Erzurum'a yapacağız. Kapısı kapalı olmayacak. Herkese açık olacak kapısı. Özellikle basının, Erzurum sivil toplumunun buna sahiplenmesini diliyorum. Eğer engellenecek olursa Erzurum'a ciddi bir yatırım, katkı engellenmiş olur. Barolar Birliği'nin buraya gelmesi demek 80 bin avukatın ve çevreleriyle birlikte büyük bir sayının gelmesi demek. Barolar Birliği'nin gelmesi demek, bu potansiyelin buraya gelmesi demektir. Bu yüzden önemsiyorum ."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • tayfun 01 Ocak 1970 02:00

    kendilerine misafirhane yapacaklar adıda yatırım olmuş:)

  • şerafettin tarık 01 Ocak 1970 02:00

    kelin dermani aklıma geldi