Erzurum Haber Girişi : 29 Aralık 2011 18:18

TEDAŞ`tan kabarık fatura açıklaması

TEDAŞ`tan kabarık fatura açıklaması
Erzurum’da faturaların kabarık gelmesinin ardından vatandaşların zam itirazlarına yanıt veren TEDAŞ Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu elektrik faturalarının bayrama denk gelmesi sebebi ile iki aylık fatura tutarı kesildiğini açıkladı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da faturaların kabarık gelmesinin ardından vatandaşların zam itirazlarına yanıt veren TEDAŞ Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu elektrik faturalarının bayrama denk gelmesi sebebi ile iki aylık fatura tutarı kesildiğini açıkladı.

Erzurum’da Kurban bayramı ile fatura kesim tarihinin aynı tarihe denk gelmesi vatandaşı mağdur etti. İki aylık faturanın birden gelmesi ile şaşkına dönen vatandaşlar TEDAŞ’a şikayetlerini bildirince TEDAŞ Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu’ndan açıklama geldi. Fatura kesim tarihinin bayram tatiline denk geldiğini söyleyen Taşkesenlioğlu kesilmeyen faturaların iki aylık olduğunu ve vatandaşların bu fatura tutarlarını ödemek zorunda olduğunu söyledi.
Vatandaşlara faturadaki endeks ile sayaçlardaki endeksleri karşılaştırmalarını söylerken kullandıkları endeks tutarının dışında bir tutarın yazılamayacağını dile getirdi. Vatandaşların elektrik tüketiminde dikkat etmesi gerektiğini ifade ederken kullanmadıkları elektronik cihazların fişlerini çekmelerini söyleyerek eski elektronik eşyaların daha fazla elektrik sarf ettiğini dile getirdi.

TEDAŞ’a yapılan şikayetleri değerlendiren TEDAŞ Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu elinde bulunan faturaları karşılaştırarak vatandaştan hiçbir ekstra ücret talep edilmediğini ancak bayram tatili nedeni ile kesilemeyen faturaların iki aylık tahsilat tutarının kesildiğini dile getirdi.

T
aşkesenlioğlu 10 yılda bir meydana gelebilecek bu olayın bu yıl yaşandığını söyleyerek bundan sonra faturaların aylık düzenli olarak geleceğini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vedat GÜNER 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın müdür: bana aylık 45/50 tl fatura geliyordu 2 ay birleşti diyorsunuz hadi öyle olsun 2 ay 90 bilemedin 100 tl olsun bana gelen 160 tl buna ne cavap vereceksin? Allahtan korkun biz milletvekili deiliz.

  • Abdullah 01 Ocak 1970 02:00

    Bu Düpedüz Halkı kandırmaktan sahtekarlıktan öte bir şey değildir . Bu Şehir ve Bu şehrin insanı sahipsiz ve bilinçsizdir . Kurban bayramı bir bahaneden ibarettir bir aylık mı tatil oldu ki Siz o ayla bu ayı birleştirdiniz ? Bu sahtekarlıktır Bu millete . 4 gün tatil ve farkı 58 gün . Ey Arkadaşlar Tedaş`ta çıkan açık Şeflere Mal edilmesin diye Halka Mal Edilmiştir Haberiniz olsun . Herkes Tüketici Haklarına başvursun . 11.ay , 12. ay endeks okuma günleri hesaplansın bakalım kaç gün çıkıyor . Biraz duyarlı olalım bu şehri Bunlara yedirmeyelim . Ayrıca Tedaş`ın ne kadar beceriksiz bir kurum olduğu ortaya çıkmıştır burada . Fatura yazmadığınız yazamadığınız mahallelere naş naş !