Bölge Haber Girişi : 15 Ocak 2011 15:12

Tefeciler tutuklandı!..

Tefeciler tutuklandı!..
Erzurum'da tefecilik yaparak ve zorla senet imzalatarak haksız kazanç elde eden iki kiş, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Erzurum Ajans-Erzurum’da tefecilik yaparak ve zorla senet imzalatarak haksız kazanç elde eden iki kiş, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Ekipleri’nce geçtiğimiz 12 Ocak’ta yapılan operasyonda tefeciliği meslek haline getiren S.A. ve C.R. gözaltına alınmıştı.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, KOM Şube Müdürlüğü’nce kent genelinde yapılan çalışmalar neticesinde, tefecilik ve zorla senet imzalattırma suçlarını işleyen bazı şahıslara yönelik, mağdur vatandaşların verdiği bilgiler doğrultusunda operasyon düzenlendiği bildirildi.

Vatandaşlara ilk etapta yüzde 10 ila 40 arasında değişen faizlerle araç alımı ve borç para verme şeklinde imzalatılan senetlerin alacaklı kısımlarının boş olarak düzenlendiğinin belirtildiği açıklamada, yeni imzalatılan senetlerle borçların sürekli olarak artırıldığı, müştekilerin borçlarını ödeyemez hale geldikleri için tehdit edildiği ve tefecilik suçunda kullanılan senetlerin ele geçmesinin önlenmesi için tedbirler alındığı kaydedildi.

Açıklamada, tefecilik suçunu meslek haline getirdikleri tespit edilen S.A, ve C.R’nin ev ev işyerlerinde yapılan operasyonda, 13 senet, 6 vekaletname, üçer sözleşme ve form ile bir taahhütnamenin ele geçirildiği, gözaltına alındıktan sonra ‘Tefecilik ve Zorla Senet İmzalattırmak’ suçundan adliyeye sevk edilen iki şahsın, tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.