Spor Haber Girişi : 24 Ağustos 2012 15:30

Teniste büyük atılım

Teniste büyük atılım
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü’nün desteklediği projeler ve açtığı yaz spor okulları sayesinde sporda ve sporcu sayısında büyük bir patlama yaşanıyor.
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü’nün desteklediği projeler ve açtığı yaz spor okulları sayesinde sporda ve sporcu sayısında büyük bir patlama yaşanıyor. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın da destekleri ile şehirde tenis sporu adına önemli bir hamle başlatıldı.
Tenis İl Temsilcisi Alpaslan Tozoğlu ile antrenörler Vahdet Alaeddinoğlu, Yıldırım Gündoğdu, Ömer Said Alaeddinoğlu ve Yücel Aksoy nezaretinde çalışmalarını sürdüren tenisçileri zorlu bir maraton bekliyor. Ağrı’da düzenlenecek olan 08-10 yaş grubu gelişim kampına Erzurum’dan 3 bayan üç erkek olmak üzere toplam altı sporcu tenis gelişim kampına katılacak. Ayrıca Erzurumlu antrenörlerde gelişim seminerine davet edildi. Erzurum ayrıca 16 yaş Tenis Türkiye Şampiyonasına üç sporcu ile iştirak edecek ve +1 avantaj listesinde yer alacak.

DOĞU TENİS LİGİNE KATILACAK


Erzurum tenisi Doğu Ligi’nde de boy gösterecek. Doğu Anadolu Bölgesinde Tenisin yaygınlaşması için Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Doğu Tenis Ligi’ne en fazla katılım Erzurum’dan olacak. Gençlikspor, Ayzenspor, Çelebispor, Tozoğlu, Tenis ve Kayak Kulübü olmak üzere beş takım iştirak edecek. 17 Eylül’de Ağrı’da yapılacak olan Tenis Ligi Müsabakalarına Erzurum’dan 35 sporcu katılacak. Erzurum’dan beş kulüpten 35 sporcunun Doğu Tenis Ligi’ne iştirak edecek olması spor severleri de sevince boğdu.

ÇİNTİMAR:TENİSİN MARKA SPOR OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ


Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, spor kenti olan Erzurum’da kış ve buz sporları ile salon sporlarının yanı sıra tenisinde Erzurum’da bir marka spor dalı olması için harkeket ettiklerini söyledi. Çintimar, “Bütün spor dallarına olduğu gibi tenise de büyük bir önem veriyoruz. Antrenörlerimizin ve il temsilcimizin çalışmalarını destekliyoruz” dedi. Çintimar, Erzurum’da yaş kış demeden sportif anlamda çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürdüklerini belirterek, yaz sezonunda beş bini aşkın öğrenciye spor yapma imkanı sağladıklarını ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.