Eğitim Haber Girişi : 20 Eylül 2016 19:30

TOBB Okulunda yeni eğitim öğretim yılının açılış töreni düzenlendi

TOBB Okulunda yeni eğitim öğretim yılının açılış töreni düzenlendi
Erzurum'da, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu'nda tören düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum'da TOBB İlkokulunda yeni öğretim yılının açılış töreninde konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, eğitimin bir memleket meselesi olduğunu belirtti. Vali Azizoğlu, "Eğitim milli meseledir. Memleketin tüm kurumlarının üzerinde hassasiyetle durması ve gayret göstermesi gereken bir memleket meselesidir" dedi.

Palandöken İlçesi TOBB İlkokulunda düzenlenen yeni eğitim- öğretim yılının açılış törenine AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Yakup Öztürk yeni bir eğitim- öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduklarını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarı dileğinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen "Eğitim bir milletin geleceğidir. Bir milletin yarınıdır. Eğer bir millet kalkınmak istiyorsa, milletler yarışında var olmak istiyorsa, o zaman yapacağı en iyi şey bütçeden Milli Eğitime gereği şekilde kaynak aktarmaktır " dedi.

Milletvekili Orhan Deligöz ise öğrencilerin dershane ve etüt salonlarına muhtaç etmemek gerektiğine işaret etti. Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum'daki İsmet Paşa İlkokulunda okuduğunu ardından İstanbul Teknik Üniversitesini kazandığını bildirdi. Ilıcalı, öğrencilere seslenerek, "Sizlerde vali, müsteşar, emniyet müdürü olabilirsiniz. Çok çalışmalısınız ve Erzurum'a hizmet etmelisiniz" diye konuştu.

Vali Seyfettin Azizoğlu da yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekti. Vali Azizoğlu şunları söyledi:

"Bu bir milli meseledir memleketin tüm kurumları ve tüm birimlerinin üzerinde hassasiyetle durması ve gayret göstermesi gereken bir memleket meselesi olarak telakki edilmeli ve böyle değerlendirilmelidir. Erzurum'da şehir merkezindeki okullarda ikili eğitim var. Mekanlarımız yeterli değil. 30-40 öğrencilik sınıflarımız var, başarı oranımız Türkiye ortalamasının altındadır. Belediyelerimiz yaptıkları imar planlarında okul, sağlık kurumları ve kanunun öngördüğü diğer alanları eksiksiz bırakmak durumundadırlar. Biz öğretmenlerin her zaman emrindeyiz. Onların işlerini öğretim görevlerini en iyi yapmaları için onlara her zaman yardım etmeye onların problemlerini gidermeye gayret ediyoruz. Ancak tayin olan ilimize gelen öğretmenlerimizi devletimiz nereye tayin etmişse orada görev yapmak durumundadır. Hiçbir öğretmeni devletin tayin ettiği okuldan alıp başka bir okula vermek durumunda değiliz. Böyle bir görevimiz ve yetkimiz de yoktur."

Konuşmaların ardından okul öğretmenlerinden Nurhayat Topal, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz' konulu ilk dersi verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.