İlçeler Haber Girişi : 20 Mart 2012 10:15

Tohum toprakla buluştu

Tohum toprakla buluştu
Oltu'nun Dutlu Köyü'nden Ali Korkmaz ile Zekeriya Akyüz, mevsimin ilk tohumunu toprakla buluşturdu. Yılın ilk tohumunu eken çiftçiler Korkmaz ve Akyüz, uzun ve ağır geçen kış mevsimi sonrası ilk tohumu ektiler.
Erzurum Ajans-Oltu'nun Dutlu Köyü'nden Ali Korkmaz ile Zekeriya Akyüz, mevsimin ilk tohumunu toprakla buluşturdu. Yılın ilk tohumunu eken çiftçiler Korkmaz ve Akyüz, uzun ve ağır geçen kış mevsimi sonrası ilk tohumu ektiler.
Güneşin kendini iyiden iyiye hissettirdiği dün tohum ekmek için tarlalarının yolunu tutan çiftçilerden Korkmaz ve Akyüz, "Bu yıl çok kar yağdı ve uzun süre toprakta kaldı. İnşallah bundan ötürü çok iyi ürün alırız." dediler.
Tohumu erkenden ekmenin toprakta uzun süre kalması anlamına geldiğini belirten çiftçiler, bu durumun verimi oldukça artıracağını dile getirdiler.
Havanın tohum ekmek için oldukça uygun olduğunu ifade eden Korkmaz ve Akyüz, güzel havayı değerlendirerek tohum ekmek için bu fırsatı kaçırmak istemediklerini ekim işi biter bitmez tarlayı tapanladıklarını aktardılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.