Bölge Haber Girişi : 19 Ekim 2010 13:19

Tortum şelalesine yeni tasarım!..

Tortum şelalesine yeni tasarım!..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Uzundere Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait Tortum Şelalesi ve Çevresinin Peyzaj Tasarımı''adlı proje sözleşmesini imzaladı.

Erzurum Ajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Uzundere Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait “Tortum Şelalesi ve Çevresinin Peyzaj Tasarımı” adlı proje sözleşmesini imzaladı. Ajans Yönetim Kurulu’nun da projeyi onaylanması ile proje yakında faaliyete geçecek.

Hazırlanan proje; Tortum Şelalesi’nin genel olarak manzara çekiciliklerinden yararlanarak doğal, kültürel, ekolojik, jeolojik çevresi ile birlikte bütüncül bir peyzaj fikir ve uygulama projesini hazırlamayı, orta vadede Tortum Şelalesine ziyaret amaçlı gelenlere daha konforlu bir çevre sunmanın ilk adımlarını atmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, projeyi yürütecek bir koordinasyon birimi oluşturulması, tasarım yarışmalarında ödül almış mimarlık-mühendislik firmaları proje alanına davet edilmesi, peyzaj tasarım projesi uygulanacak alanın topoğrafik haritası ve kadastral paftası hazırlanması için peyzaj tasarım fikir projesi hazırlanacaktır.

Söz konusu projesin toplam bütçesi 79.610 TL, Ajanstan istenen destek miktarı ise 69.610 TL’dir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.