İlçeler Haber Girişi : 12 Kasım 2012 09:30

Tortum'da kaza: 7 ölü 24 yaralı

Tortum'da kaza: 7 ölü 24 yaralı
İstanbul’dan Ardahan’a cenaze götüren otobüs, Erzurum-Artvin karayolunda şarampole uçtu. Feci kazada 7 kişi ölürken 24 kişi de yaralandı.
Erzurumajans-İstanbul’dan Ardahan’a cenaze götüren belediyeye ait otobüs, Erzurum-Artvin karayolunda şarampole uçtu. Feci kazada 7 kişi ölürken 24 kişi de yaralandı. Hurda yığınına dönen otobüsten tabut içerisinde çıkarılan cenaze ise morga kaldırıldı.

Cenaze taşıyan belediye otobüsü şarampole yuvarlandı, feci kazada 7 kişi ölürken 24 kişi de yaralandı. Kaza, sabah saat 08.00 sularında Erzurum- Artvin karayolunun 30'uncu kilometresindeki Tortum İlçesi'ne bağlı Güzelyayla geçidi Akcur mevkiinde meydana geldi. İstanbul Bahçelievler’de oturan Basti ailesinden Kasım Bati, hayatını kaybetti. Cenaze sahibi Abdullah Basti, Bahçelievler Belediyesi’ne giderek cenazeyi Ardahan’da defnedeceklerini söyleyip otobüs istedi. Belediyenin cenaze defin hizmetlerinden yararlanan aileye, belediye tarafından otobüs tahsis edildi.

20 METRELİK ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Belediyede şoför olarak görev yapan Şaban Taşçıoğlu yönetimindeki ait 34 ZA 8150 otobüs, İstanbul’dan yola çıktı. Cenaze ile cenaze yakınlarını taşıyan otobüs, Erzurum-Artvin Karayolu’nun 30. kilometresinde Tortum ilçesi yakınlarında kaza yaptı.

Şaban Taşçıoğlu yönetimindeki otobüs, aşırı hız, yoğun sis ve yolun kaygan oluşu nedeniyle yoldan çıkarak 20 metre yükseklikteki şarampolden aşağı yuvarlandı.

7 ÖLÜ 24 YARALI

Feci kazada, 3 kişi olay yerinde dört kişi de hastanede olmak üzere 7kişi öldü, 24 kişi ise yaralandı. Yaralılar arasında otobüs sürücüsü Şaban Taşçıoğlu ile yine belediyede çalışan yedek şoför Erol Eraslan’ın da olduğu öğrenildi. Yaralanan 26 kişi, kara ve hava ambulansları ile Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kaza yerine giden sivil Savunma ekipleri ile Afet Acil durum ekipleri, hurda yığınına dönen otobüsün içerisinde bulunan Kasım Basti’ye ait cenazeyi otobüsten çıkartıp cesetlerin yanına koydu. Basti ailesi fertlerinin cenazelerini Göle ilçesinde defnetmek için otobüsle yola çıktıkları öğrenildi.

SÜRÜCÜ UYUDU İDİDASI


Bu arada kazaya, otobüs sürücünün uyumasının da yol açmış olabileceği iddia edildi. Kaza yerinde incelemelerde bulunan olay yeri uzmanları, yolun keskin virajlı olmadığını, sürücünün uyumuş olabileceğini, karşı yönden gelen araçların uyarıları ile son anda uyandığında direksiyonu kırması sonucu otobüsün şarampole uçmuş olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor. Aynı bölgede daha öncede ölümlü kazalar meydana geldiğini belirten vatandaşlar, karayolunun kenarlarına bariyer yapılması gerektiğini söylediler. Hastanede tedavileri devam eden yaralılar arasında durumu ağır olanlar olduğu bildirildi. Kaza yerinde bir süre bekletilen Kasım Basti’ye ait tabut içerisindeki cenaze ise, morga kaldırıldı. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ ŞÖYLE

İlhami Baştuğ, Bilal Baştuğ, Seher Akçi, İbrahim Çetin, Nuriye Çetin, Erol Erarslan, Polat Bahadır
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.