İlçeler Haber Girişi : 24 Ocak 2013 11:23

Tortumlu öğrencilerin Avrupa heyecanı

Tortumlu öğrencilerin Avrupa heyecanı
Tortum Çok programlı Lisesi’nin öğrencileri rehber öğretmen Ayşegül Bozali ile birlikte dört haftalığına Almanya’ya gidiyorlar.
Erzurumajans-Tortum Çok programlı Lisesi’nin öğrencileri rehber öğretmen Ayşegül Bozali ile birlikte dört haftalığına Almanya’ya gidiyorlar.

“Küresel rekabet ortamında dış ticaret işlemleri” adlı Leonardo da vinci projesi kapsamında Almanya’ya gidecek olan 7 öğrenci , dış ticaret alanında faaliyet gösteren firmalar ve mesleki eğitim kurumlarını ziyaret ederek Türkiye ile karşılaştırma imkanı bulacaklar.

Öğrenciler ve rehber öğretmenleri okul müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte Tortum Kaymakamı Halit Mengi’yi ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler. Okul Müdürü Ahmet Lütfü Fidan, Dış ticaret yapan firmaların, dış ticaret alanında eğitim görmüş nitelikli eleman istihdam etmelerinin gerekliliğini vurgulayarak, bu tür projelerle öğrencilerimizin Avrupa’daki firma ve eğitim çalışmalarının yerinde inceleme ve ülkemizle karşılaştırma imkanı sunacağını söyledi.

Tortum Kaymakamı Halit Mengi’de öğrencilerle yaptığı görüşmede bu proje kapsamında yapacakları Almanya gezisi ile kendi mesleki bilgilerini artırmalarının yanında özellikle Almanya’da toplum hayatına yerleşmiş olan kurallara uyma ve iş hayatındaki disiplin konularını iyi gözlemlemelerini ve döndükten sonra bunu kendilerine prensip edinmelerini istedi.

Rehber Öğretmen Ayşegül Bozali ile birlikte 7 öğrencinin katılacağı proje gezisi 27 Ocak- 23 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleşecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.