Bölge Haber Girişi : 21 Eylül 2011 11:48

Tortum'un 80'lik yasaklı nineleri!..

Tortum'un 80'lik yasaklı nineleri!..
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde yaşayan yarım asırlık dört dost nine, konuşma yasağı nedeniyle birbirleriyle konuşamıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde yaşayan yarım asırlık dört dost nine, konuşma yasağı nedeniyle birbirleriyle konuşamıyor.

6 Eylül günü yapılan HES eylemi sonrasında sorgusu alınan 200 kişi arasından 10'u erkek 5 kadın toplam 15 kişi HES eylemine katılan kişilerle iletişim kurması yasaklandı, bunların 4'ü ise seksenlik ninelerden oluşuyor. Yarım asırlık dostluklarına konuşma yasağı getirilen nineler birbirleri ile konuşamıyor, selam veremiyor. Asiye Keleş (81), Şükriye Yalçınkaya (80), Rabia Durusu (75), Hüsna Boyna (77) HES eylemi sonrasında sorguya alındıklarını ve birbirleri ile konuşmalarının yasaklandığını belirtti.

Bunlar içerisinde bulunan Şükriye Yalçınkaya, aynı evde yaşadığı en küçük HES yasaklısı olan torunu Leyla Yalçınkaya ile de konuşma yasaklı. Aynı evde yaşadığı torunu ile konuşma yasaklı olduğunu söyleyen nine Yalçınkaya, "Torunumdan bir bardak su bile isteyemez hale getiriyorlar bizi" dedi.

Asırlık dostların konuşma yasakları belde sakinlerini kızdırırken nineler ise ara sıra yasakları delerek birbirleri ile sohbet etmeye devam ediyor. Seksenlik nineler, "Biz 50 yıldır birbirimizle sıkı dostuz bu yaştan sonra bize konuşma yasağı koydular birbirimizle gizli gizli konuşuyoruz, böylesi hiç aklımızı gelmezdi" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.