Eğitim Haber Girişi : 26 Mart 2012 10:47

TUBİTAK proje yarışmasına büyük ilgi

TUBİTAK proje yarışmasına büyük ilgi
TUBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) kontrolünde 1968 yılından beri 'Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması' düzenlendi.
Erzurum Ajans-TUBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) kontrolünde 1968 yılından beri 'Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması' düzenlendi.
2012 yılı itibariyle yarışmaya 339'u Erzurum'dan olmak üzere Ardahan, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinden 525 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 90'ı bölge finaline katılma hakkı elde etti.
Finale kalan projeler 20-21-22 Mart 2012 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde sergilendi.

Oltu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri yerinde incelemek amacıyla 22 Mart 2012 tarihinde bir gezi düzenledi. Birbirinden ilginç projelerin sergilendiği yarışma öğrencilerde büyük ilgi uyandırdı.
Oltu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Koçak, projenin, öğrencilerin kendi kendine öğrenmesini, mevcut bilgi havuzundan ihtiyaç duyduğu bilgiyi bulmasını, heyecan verici yeni bir olguyu keşfetmesini, ihtiyaç duyduğu aletleri belirlemesini, seçmesini ve kullanmasını sağlayan belki de tek eğitimsel faaliyet olduğunu vurguladı.
Koçak, “Öğrencileri bilimsel araştırmalara teşvik ederek bu tarz yarışmalara ilgiyi artırmak ve öğrencilerde “ben de yapabilirim” algısını oluşturarak sonraki yarışmalara yönlendirmek ve bir farkındalık oluşturmaktır.” derken yardımlarını esirgemeyen Oltu Belediye Başkanlığına teşekkür etti.
Sergilenen projeleri inceleyen öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan okul idaresi, öğretmenler ve Oltu Belediye Başkanlığına teşekkür ederek gelecek yıllardaki yarışmalara katılmak istediklerini, şimdiden proje fikirlerinin oluştuğunu, kafalarındaki projelerini gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını dile getirdiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.