Erzurum Haber Girişi : 26 Mart 2012 10:21

Kamyonetin altında kalan köpeğe şefkat eli

Kamyonetin altında kalan köpeğe şefkat eli
Süratle giden bir kamyonetin altında kalan yaralı köpeğin imdadına, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetişti.
Erzurum Ajans-Süratle giden bir kamyonetin altında kalan yaralı köpeğin imdadına, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetişti. Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bağlı ekiplerin müdahalesiyle Veteriner Fakültesi'ne götürülen yaralı köpek, ameliyata alındı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bağlı ekipler, bu kez de kamyonetin altında kalan bir köpek için yollara düştü. Aziziye ilçe girişinde süratle giden bir kamyonetin altında kalan yavru köpek, öldü zannedilerek çevredeki vatandaşlar tarafından yol kenarına bırakıldı. Ölmediği daha sonra anlaşılan ve yaralı olması nedeniyle bulunduğu yerde hareketsizce bekleyen yavru köpek için seferber olan çevre sakinleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e cep
telefonundan ulaşarak yardım talebinde bulundu. Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne talimat veren Başkan Küçükler, yaralı köpek yavrusunun bulunduğu yerden alınarak gerekli müdahalenin yapılmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Aziziye ilçe girişinde yol kenarında bekleyen yavru köpeği alarak Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürdü. Arka ayakları ve kalçasında kırıkların olduğu öğrenilen yaralı köpek hemen ameliyata alınırken, vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür
ederek, verilen bu hizmetten duydukları memnuniyeti ifade etti.
Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de yeryüzünde hayvanların da yaşam haklarının bulunduğunu belirterek, "Sonuç itibariyle onlar da birer can taşıyor ve onlar da yaşadığımız dünyanın birer parçası durumundalar. Onlara sahip çıkmak, bu yüzden insani bir sorumluluk arz ediyor" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.