Erzurum Haber Girişi : 25 Nisan 2012 18:15

Turizmciler Vali Öztürk'ü ziyaret etti

Turizmciler Vali Öztürk'ü ziyaret etti
Vali Sebahattin Öztürk’ü ziyaret eden turizmciler bu sene 30 spor kulübünü Erzurum’a getirmeyi planlıyorlar.
Erzurum Ajans-Vali Sebahattin Öztürk’ü ziyaret eden turizmciler bu sene 30 spor kulübünü Erzurum’a getirmeyi planlıyorlar.
Kış turizmi ve kış sporlarının marka kenti olan Erzurum yaz sporlarında da etkin bir konuma gelmek için çalışmalara başladı. KUDAKA tarafından 2012 yılı içerisinde uygulamaya konulan, İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nda belirtilen, spor federasyonlarının yaz ve kış kampları için bölgeye çekilmesi ile ilgili faaliyet kapsamında; Erzurum ilinin sporcu kampları konusundaki potansiyelinin belirlenmesi, bu potansiyelin dışarıdan profesyonel gözle değerlendirilmesi ve nihayetinde profesyonel spor kulüplerine pazarlanması için Spor Turizmi Tur Operatörleri Erzurum’a getirildi. Turizm ve Spor Turizmi Tur Operatörü Ahmet Köksalan ve Spor Turizmi Acenta Temsilcisi Mehmet Tayfun Baki’den oluşan heyet üyeleri iki gün boyunca gezi ve incelemelerde bulunacaklar.
Tesisleri ve otelleri gezecek olan Spor Turizmi Tur Operatörleri programlarının son günü, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bürokratlar ve spor otoriterleri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunacaklar.
Erzurum’a bugün gelen heyet üyeleri ilk olarak Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret ederek planları ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Heyette yer alan IQ Travel İcra Kurulu Başkanı Ahmet Köksalan bu sene Erzurum’a 30 kulübü getirmek istediklerini söyledi. Bütün ülkelerde Erzurum’la ilgili tanıtımlar yapacaklarını kaydeden Köksalan, “Omuz omuza bu işi yapacağız. Biz bu işe şimdi başlarsak yakın zamanda arz talep dengesi oluşur” dedi.
Erzurum’un böyle bir proje için oldukça uygun olduğunu dile getiren Vali Sebahattin Öztürk ise hem antrenman, hem de konaklama tesisleri açısından oldukça iyi durumda olunduğunu, hatta Ankara’nın doğusunda daha iyisinin olmadığını söyledi.
“Bizim böyle bir düşüncemiz hep vardı” diyen Vali Öztürk: “Erzurum turizme alıştı. Spor işi bizim mevsimsel turizm amacımızla örtüşüyor. Erzurum’un iklimi buna çok uygun. Havası serin, yüksekliği uygun. Eksiğimiz yok sayılır ama ilave antrenman sahası yapmamız gerekir. 2 bin 500 yatak kapasitesine sahip yıldızlı otellerimiz ve konaklama tesislerimiz var. Erzurum turizmi sporla iç içe. Yazın otel kapasiteleri düşük olduğu için buraya gelecek olan spor kulüplerimiz rahatça ikamet edeceklerdir. Bu ilgilerinizden son derece memnun olduk. Biz istiyoruz ki Erzurum bir şeyler kazansın, Türkiye bir şeyler kazansın” diye konuştu.
Spor turizmi Tur Operatörlerinin Vali Öztürk’ü ziyaretlerinde Vali Yardımcısı Özgür Aslan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da hazır bulundu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.