Erzurum Haber Girişi : 14 Mayıs 2014 21:06

Türk İş Sendikası'ndan Soma açıklaması

Türk İş Sendikası'ndan Soma açıklaması
Türk İş Sendikasına bağlı 10 sendika Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için toplu bir basın açıklaması yaptı.
Erzurumajans-Türk İş Sendikasına bağlı 10 sendika Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için toplu bir basın açıklaması yaptı.

Türk İş Sendikasına bağlı 10 sendika adına açıklama yapan Türk İş Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Yusuf Kökçan, Türk-İş Yönetim Kurulu, 1 hafta süreyle ülke çapındaki tüm işyerlerinde yas ilan edilmesi ve her gün 3 dakika işlerin durdurulup maden şehitleri için saygı duruşunda bulunulması kararı aldıklarını söyledi. Kökçan, "Öncelikle Soma'da hayatını kaybeden bütün işçimizin ailelilerine başsağlığı diliyorum. Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzgünüm, söyleyecek kelime bulamıyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bütün ülkemizin başı sağ olsun. İş kazalarında ülke genelinde yüzde 17 civarında artış yaşanıyor. Türkiye genelinde 1 milyon faal iş yeri bulunurken şuana kadar 600 bin iş kazası yaşandı. Bizler taşeron işçiliğin özelleştirilmesine son verilmesini taşeron işçilerin artık sendikalı olmasını istiyoruz. Bu kölelik düzenine son verilmesini istiyoruz. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Türk-İş topluluğunda 1 hafta süreyle yas ilan etmiş, ülkemizin her yerindeki teşkilatını harekete geçirme ve olayı geniş bir biçimde protesto etme kararı aldı. Bu amaçla, örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde, bugün vardiya değişimlerinde Türk-İş topluluğu üyeleri şehit olan madenci arkadaşlarımız için saygı duruşunda bulunacak. Bugünden geçerli olmak üzere tüm üyelerimiz, çalıştıkları işyerlerinde, bir hafta süreyle her gün 3 dakika işbaşında işi durdurarak saygı duruşunda bulunacak, ülkemizdeki taşeronlaşma, sendikasızlaştırma ve iş cinayetleri protesto edilecek." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.