Erzurum Haber Girişi : 05 Mayıs 2012 22:15

Türk KAMU-SEN mitinginde HES protestosu

Türk KAMU-SEN mitinginde HES protestosu
Türkiye Kamu-Sen tarafından Erzurum'da düzenlenen mitingde Hidroelektrik Santralleri (HES) protesto edildi.
Erzurum Ajans-Türkiye Kamu-Sen tarafından Erzurum'da düzenlenen mitingde Hidroelektrik Santralleri (HES) protesto edildi.
Türkiye Kamu-Sen tarafından Erzurum'da düzenlenen mitinge Kamu Sen Üyesi Cevdet Saltuk, "Şenyurt Elif 2 HES Projesini İstemiyor - Şenyurt'ta Yapılacak Olan Elif 2 HES Projesine Hayır" yazılı önlükle katıldı.
Saltuk, HES'lerin bölgedeki doğal yaşamı olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi. Saltuk, "HES Elif 2 santrali eğer Şenyurt'ta yapılırsa o deredeki tüm ağaçlar kurur. Ağaçların meyveleri bir daha olmadı mı yazları 15 bini bulan nüfusu artık olmaz. Almanya'da İstanbul'da yaşayan tüm Şenyurtlu yarın memleketine gelir. Orası buluşma yeridir. Elif 2, kesinlikle şimdiki şekliyle yapılırsa göç başlar. O göçte gerçekten Şenyurtlu'nun bir yıkımı olur. Şenyurtlular artık orayı terk etmek zorunda kalır. Ondan dolayı
h
ükümetimizden, devlet büyüklerimizden, başbakanımızdan Elif projesinin kesinlikle yerinin değiştirilerek daha yukarıda, zarar vermeyecek bir yere kurulmasını istiyorum" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.