Bölge Haber Girişi : 01 Temmuz 2012 12:30

Türk Kızılayı Kağızman'ı yalnız bırakmadı

Türk Kızılayı Kağızman'ı yalnız bırakmadı
Kars’ın Kağızman İlçesi’nde sel ve su baskınlarından zarar gören ailerinin yardımına Türk Kızılayı Kağızman Şube Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Erzurum Bölge Afet Merkezi koştu.
Erzurum Ajans-Kars’ın Kağızman İlçesi’nde sel ve su baskınlarından zarar gören ailerinin yardımına Türk Kızılayı Kağızman Şube Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Erzurum Bölge Afet Merkezi koştu.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan yağışlar Kağızman ilçesinde sel ve su baskınlarına sebep oldu. Şiddetli yağış sonrası ilçe merkezinde 4 ev oturulamaz duruma gelirken çok sayıda evede sel suları doldu. Kağızman Kaymakamlığı’nın yanı sıra selden zarar gören vatandaşların mağduriyetlerini önlemek üzere acil olarak harekete geçen Türk Kızılayı, bölgeye afet müdahale ekipleri ve yardım malzemesi gönderdi. Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi’nden yeterli sayıda çadır, battaniye ve mutfak seti, sel bölgesine ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunuldu.
Sel ve su baskınlarının hemen ardından alandaki çalışmalarına başlayan Türk Kızılayı Erzurum Afet Merkezi ve Kağızman Kızılay Şube Başkanlığı ekipleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bölgeye ulaştırılan 4 adet çadır, 20 adet battaniye, 4 mutfak seti ve 4 adet ocak’dan oluşan malzemeleri afetzede ailelere dağıttı.
Günlük yaşantıları sel ve su baskınlarından olumsuz etkilenen Kağızman’lı vatandaşlar, Türk Kızılayı'nın kendilerini yalnız bırakmamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.