Spor Haber Girişi : 27 Kasım 2012 17:30

Türkiye boks şampiyonası Erzurum'da başladı

Türkiye boks şampiyonası Erzurum'da başladı
Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası Erzurum'da başladı.
Erzurumajans-Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası Erzurum'da başladı. 374 boksörün mücadele ettiği şampiyonayı takip ederek milli takıma sporcu seçecek olan Boks Milli Takım Teknik Direktörü Kemal Sonunur, boks sporunda seyircinin zevkle sporcuları izlemesi için profesyonel de olduğu gibi amatörde de kaskın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Erzurum Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda başlayan şampiyonaya 52 ilden 374 sporcu katıldı. Şampiyonada, ilk gün toplam 96 müsabaka yapıldı. 41 hakemin yanı sıra 104 idareci ve 100 federasyon görevlisi olmak üzere boks camiasından 769 kişi turnuvaya iştirak etti.

Şampiyonaya Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda başarı elde eden en iyi boksörlerin katıldığını belirtildi.

SONUNUR: “ KASKI BİRAN ÖNCE AMATÖR BOKSTAN KALDIRIN”

Şampiyonayı takip ederek milli takıma sporcu seçime yapacak olan Boks Milli Takım Teknik Direktörü Kemal Sonunur, boks sporunda seyircinin zevkle sporcuları izlemesi için profesyonel de olduğu gibi amatörde de kaskın kaldırılması gerektiğini söyledi.
Sonunur, “Burada 374 tane boksör Türkiye Şampiyonasında ama seyirci istenilen düzeyde yani eskisi gibi değil. Bunun nedeni de kaskla yapılan boks. Seyirci boksta kask istemiyor. Sporcuyu tanıyamıyor. İzlediği bokstan zevk alamıyor. İki tane kukla dövüşü gibi oluyor. Profesyonel boksta olduğu gibi amatörde de biran önce kaskın kaldırılması lazım.” dedi.

Erzurum’da düzenlenen şampiyonanın Cumartesi günü yapılacak olan final müsabakasıyla sona ereceği belirtildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.