Erzurum Haber Girişi : 24 Mayıs 2021 14:59

TÜRKİYE VE ERZURUM'UN GURURU OLDU

TÜRKİYE VE ERZURUM'UN GURURU OLDU
Lise öğrencisi İdil Büyükgölcigezli, Pyracantha Coccinea bitkisi kullanılarak atık sulardaki zararlı boyar maddelerin giderilmesine dair araştırma projesiyle 'Çevre Mühendisliği' alanında dünya dördüncüsü olarak Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı.

ERZURUMAJANSTürkiye finallerinde başarılı bulunan projesini dünya çapında bir yarışma olan ISEF'e gönderen İdil Büyükgölcigezli, önemli bir başarıya imza attı. 

 

Temsil yeteneği, konuya hâkimiyeti ve yabancı dil seviyesiyle dikkat çeken Büyükgölcigezli, “Projemiz TÜBİTAK yarışmasına dereceye girdi. Lise bir ve ikinci sınıftada projemiz konusunda çalışmalar yürüttük. Projemizin uluslar arası alanda değerlendirilmesi gündeme geldi. Dünya dördüncüsü olduk. Çok mutluyum” dedi. 

 

 

Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Uğur Elmas, bilim sanat merkezlerinin Türkiye’de üstün ve özel yetenekli çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirterek, “Alt yapısı çok iyi olan bir kurum. Öğrencilere her türlü desteği ve alt yapıyı sağlıyoruz. Bilimsel çalışmalarda laboratuarlarda çalışma imkanına sahipler. Öğrencimiz yıllar önce başladığı çalışmaları ile dünya çapında büyük bir başarı elde etti. Dünya dördüncüsü olarak Erzurum’a ve ülkemize büyük bir gurur yaşattı” diye konuştu. İHA

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.