Bölge Haber Girişi : 28 Aralık 2011 11:29

Türkiye`yi dolandıran şahıslar yakalandı

Türkiye`yi dolandıran şahıslar yakalandı
Türkiye’nin birçok ilinde vatandaşları cep telefonu aracılığıyla korkutup, hesap numaralarına para yatırtarak dolandırıcılık yapan iki kişi Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yakalanarak tutuklandı.
Erzurum Ajans-Türkiye’nin birçok ilinde vatandaşları cep telefonu aracılığıyla korkutup, hesap numaralarına para yatırtarak dolandırıcılık yapan iki kişi Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yakalanarak tutuklandı.

Polisin afişli, broşürlü uyarılarına rağmen Türkiye’nin birçok ilinde cep telefonu aracılığıyla dolandırıcılık olayları yaşanmaya devam ediyor. Erzurum’da meydana gelen olayda kendini adliye personeli olarak tanıtan bir şüpheli cep telefonuyla aradığı M. E.’nin 2 bin 400 TL’sini dolandırdı. Dolandırıldığını geç anlayan M. E., polise şikayetçi oldu.
M. E., olayı şöyle anlattı: “Cep telefonumdan arayan erkek şahıs, kendini adliye personeli olarak bana tanıttı. Daha sonra cep numaramın bazı örgütlerlerin eline geçtiğini ve kötü işlerde kullandıklarını söyledi. Beni bu durumdan kurtarmak için vereceği banka hesap numarasına para yatırmamı istedi. Uzunca bir konuşmanın ardından beni ikna etti. Banka ATM’sinden verdiği hesap numarasına 2 bin 400 TL para yatırdım.”

Cep telefonuyla dolandırıcılık olayının üzerine giden Erzurum polisi, hesap numarasında şüpheli şahsı tespit etti. Daha sonra Şanlıurfa polisiyle irtibata geçildi. Bunun üzerine yapılan çalışmalarda Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde İ. B., ve A. D., isimli iki şüpheli yakalandı. Adliye’ye sevk edilen iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şüpheli şahısların benzer yöntemlerle Türkiye’nin birçok ilinde dolandırıcılık olayı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.