Bölge Haber Girişi : 07 Mayıs 2010 00:01

Tutuklu istihbarat binbaşı ifade verdi!..

Tutuklu istihbarat binbaşı ifade verdi!..
Erzurum-Erzincan Ergenekon soruşturması sonucunda açılan davanın bugün öğleden sonra görülen duruşmasında savunmasını yapan Jandarma İstihbarat

Erzurum Ajans-Erzurum-Erzincan Ergenekon soruşturması sonucunda açılan davanın bugün öğleden sonra görülen duruşmasında savunmasını yapan Jandarma İstihbarat Binbaşı Nedim Ersan, 11 Ağustos 2008′de Kemah’da 9 askerin şehit olmasıyla ile ilgili savunmasında hiçbir suç işlemediğini ve hiçbir suç örgütürne mensup olmadığını berlirtti.
Ersan, “Bu davayla görülen şudur ki, TSK ve jandarmaya cemaatlerle tarikatlarla uğraşmayın mesajı veriliyor. Ben 160 gündür tututklu bulunuyorum. Bu süreçte iddianameyi Erzincan’da geçirdiğim günleri ve iddianameyi tek tek inceliyorum. Erzincan’da geçirmiş olduğum süreçte hiçbir suç göremiyorum. İddianame hiçbir maddesi delillerle desteklenmemiş tamamen gizli tanık ifadeleriyle dolu. Türkiye’de gizli tanık sistemi, jurnalcilik sitemine dönüştür. Jurnalcilik, yalancılık, düzenbazlık ve dolandırıcılıktır”
diyerek Savcı Osman Şanal’ı kendilerine komplo kurmakla suçladı.

9 ASKERİN ŞEHİT OLMASI
Ersan, “11 Ağustos 2008′te Kemah’ta 9 askerin şehit olmasıyla olayında benim ihmalimin olduğunu ifademde kabul etmişim gibi gösterilmiş. İddianamede kabul etmişim gibi yer almış. Kesinlikle böyle bir iddiayı kabul etmiyorum. Savcı kasıtlı olarak iddianeye böyle geçmiştir. Kabul etmediğim bir ifadeyi iddianemeye geçmiştir. Bu bir suçtur. Ya görevi ihmal etmiştir ya görevi kötüye kullanmıştır. Benim şerefimle haysiyetimle gururumla oynanmıştır. Bu benim için ölümden daha beterdir. Şehitin ne olduğunu
bilmeyenler arkadaşları gözlerinin önünde şehit olmayanlar kasıtlı maksatlı art niyetli olarak iddianameye böyle koymuştur. Ben bu yüzden tehdit mektupları almaktayım. Benim ailemin başına bir şey gelse bu yüzden sebebi kim olacak” diye devam etti.
Kandil’den gelen teröristlerin karşılanışını eleştiren Ersan, “Teröristler, davul-zurnayla karşılanıp hakim savcılar ayaklarına götürülüp serbest bırakılırken vatan için çarpışanlar cezalandırılıyor. Türkiye bu durma getirildi” iddiasında bulundu.
Ersan, Osman Şanal ve ekibin kendilerine tuzak kurduğunu ileri sürerek, “Tuzaklar bir gün ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı
Tehdit mektuplarını mahkemeye sunan Ersan, “Tahliyemi değil, beratımı talep ediyorum” diyerek ifadesini sonlandırdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.