Bölge Haber Girişi : 17 Nisan 2011 16:26

Üç kümbetlerin çevresi açılıyor!..

Üç kümbetlerin çevresi açılıyor!..
Yakutiye Belediyesi, DPT'den onay alan projesinin ardından Üç Kümbetler çevresinde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını birlikte yürütüyor.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi, DPT'den onay alan projesinin ardından Üç Kümbetler çevresinde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını birlikte yürütüyor.

Mart ayı sonunda başlayan kamulaştırma çalışmaları sürerken, boşaltılan evlerde Fen İşleri ekipleri tarafından yıkılıyor. Ali Korkut, Üç Kümbetler cazibe merkezi projesinin Erzurum için en cazip bölge olacağını belirtiyor.

Erzurum'da yeni bir anlayışla belediyeciliğe bakış getiren Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Üç Kümbetlerin, şehrin en yüksek çekim alanı olacağını söyledi. Kamulaştırma çalışmalarına Mart sonunda başlanan, boşaltılan evlerin de yıkılmaya başladığını belirten Ali Korkut, "Bölgede kamulaştırma için 5 milyonun üzerinde ödeme yapıldı. Kamulaştırma yaptığımız evler için boşaltma süresi verdik. Teslim edilen boş evlerin yıkımını da bir yandan yapıyoruz. Üç Kümbetler çevresi Erzurum için tarihin bir nevi buluşma noktası olacak. Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese ve Üç Kümbetler birbirini görebilecekler. Bu açının yakalanması önemli. Çevrenin açılmasının ardından burada bir cazibe alanı oluşacak. Tarihi yapıya uygun doku geliştirilecek. Erzurum için bu bölge aynı zamanda ekonomik anlamda da çekim merkezi olacak. İstihdam yaratan bir alana dönüşecek" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.