İlçeler Haber Girişi : 10 Temmuz 2014 15:57

Ulusal projede ikinci yurt dışı hazırlığı

Ulusal projede ikinci yurt dışı hazırlığı
Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında yapmış olduğu ulusal proje ile öğrencilerine mesleki kültürel ve yabancı dil becerilerini geliştirmek amacıyla proje kapsamında Avrupa ülkelerine götürdü.
Erzurumajans-Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında yapmış olduğu ulusal proje ile öğrencilerine mesleki kültürel ve yabancı dil becerilerini geliştirmek amacıyla proje kapsamında Avrupa ülkelerine götürdü.

Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Başyardımcısı Mustafa Altun, yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki yılda bir yıl öncesindeki gibi hazırlanan proje kapsamında tekrar öğrencileri Avrupa'ya götüreceklerini söyledi.

Altun, "Kültürel açıdan yabancı dil açısından ve mesleki açıdan geliştiren öğrencilerimiz eğitim hayatı sonrasında Avrupa'nın eğitimi ile zirve yapmış ülkesi Finlandiya'ya gitme imkanı buldular. Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı içerisinde uygulamış olduğu Avrupa Birliği projesi olan Avrupa da Metal Kaynak uygulamaları adlı projenin ikinci yurtdışı akışında da verimli bir proje uygulaması gerçekleştirmiş olup öğrencilerimiz Finlandiya'da yapmış olduğu çalışmalar ve uygulamalarla göğsümüzü kabartmış ve gerek okulumuza gerekse de ilçemize haklı bir gurur yaşatmıştır. Türk Ulusal Ajansının projemizi kabul etmesiyle başlayan bu süreç okulumuza , öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok şey katmış, okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin Avrupa'yı mesleki ve kültürel olarak tanıma şansı vermiştir. Avrupa da mesleki eğitime verilen önemi gören ve bu yönde staj çalışmaları yapan öğrencilerimizin, eğitimleri sonrasında mesleklerine bakışı ve dünya görüşleri büyük ölçüde değişmiştir" diye konuştu.

Finlandiya'da kendilerini kültürel açıdan yabancı dil açısından ve mesleki açıdan geliştiren öğrencilerin eğitim hayatı sonrasında Avrupa da çalışma şartlarının çok iyi ve ücretlerin son derece astronomik olduğunu görünce çalışma hayatına Avrupa da devam etmek istediklerini dile getirdiğini anlatan Altun, "Bu yıl Avrupa ya gitmek isteyen bir çok öğrencimiz ve velilerimizden yoğun destek ve ilgi alıyouz Bu çalışmalarımız her yıl devam edecektir amacımız öğrencilerimizi dünya standartlarında kalifiyeli ve donanımlı teknik becerileri olan elamanlar yetiştirmek" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.