Bölge Haber Girişi : 21 Şubat 2010 01:47

Umre heyecanı 23 Şubat'ta başlıyor!

Umre heyecanı 23 Şubat'ta başlıyor!
İl Müftüsü Yakup Arslan "Bütün turlar için Erzurum'dan 634 kişi umreye gitmek için müracaat etti. Umreye Erzurum'dan ilk çıkış tarihi 23 ile 28 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Bu ilk kafilede 363 kişi bulunacak."dedi.

Yakup Arslan “Bütün turlar için Erzurum’dan 634 kişi umreye gitmek için müracaat etti. Umreye Erzurum’dan ilk çıkış tarihi 23ile 28 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Bu ilk kafilede 363 kişi bulunacak. İlk kafilede gidecek olan umreciler için 15 Şubat ve 19 Şubat tarihleri arasını kapsayan 5 günlük bilgilendirme seminerleri devam ediyor. Yine ilk turda gidecek olan umreciler için el çantası, hicaz albümü, umre rehberi, umre duaları, seccade ve tespih dağıtıyoruz. Bu yıl en az bin 200 kişiyi mukaddes topraklara ulaştıracağız.” dedi. Umre turları kapsamında 2007 yılında 800, 2008 yılında 897 ve 2009 yılında ise, bin 200 kişiyi Umre turlarına dahil ettiklerini hatırlatan Arslan, gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydederek, geçtiğimiz yıl ulaştığımız rakamdan aşağıya düşmemek için yoğun bir çaba göstereceğiz.” dedi.

Umre için dışarıdan gelenlerin Mikat mahallerinde, Mekke’de bulunanların ise Hill bölgesinde ihrama girmesi gerektiğini kaydeden Arslan, ihramın ise, Umre’nin şartlarından olduğunu bildirdi. Umre turlarına çıkacak olanların öncelikle seminere tabi tutulduklarını anlatan İl Müftüsü Yakup Arslan, Lalapaşa Camii’nde devam eden ve 5 gün sürecek olan seminerlerin ardından hareket saatinin bekleneceğini ifade etti. Müftü Yakup Arslan, Umre turlarına katılacak olanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından özel olarak hazırlanan el çantası hediye ettiklerini belirterek, çanta içerisinde albümden deftere, not defterinden seccadeye varınca kadar ihtiyaç duyulacak birçok araç ve gereç bulunacağını dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.