Bölge Haber Girişi : 03 Ağustos 2010 00:00

Unıversıade ruhu ön planda olacak!..

Unıversıade ruhu ön planda olacak!..
27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'da üzenlenecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için hazırlıklar devam ediyor.

Erzurum Ajans-27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için hazırlıklar devam ediyor. 60 ülkeden 3 bin sporcu ve resmi görevlinin katılması beklenen organizasyon için inşa edilen tesisler bitme noktasına gelirken, 2011 Genel Koordinatörlüğü oyunların açılış ve kapanış törenleri için ihaleye çıkıyor.

UNIVERSIADE RUHU ÖN PLANDA OLACAK

Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, açılış ve kapanış törenleri için açılacak ihaleye, ulusal ve uluslar arası tüm firmaların davetli olduğunu belirterek, törenlerin Kış Oyunları ruhuna uygunluğunun tek şart olduğunu vurguladı. Korkmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘ Organizasyonun ülkemize yakışır şekilde yürütülmesi için gerekli bütün hazırlıkların büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Oyunların açılış ve kapanış törenlerinin en iyi şekilde yapılması ülkemizin sportif organizasyonlara verdiği değer açısından önemlidir. Yapılacak çalışmaların Winter Universiade’nin ruhuna uygun olmakla birlikte Erzurum ve Türkiye’nin özgünlüğünü ve kış sporları sportif konseptini ön plana çıkaracak içerikte ve nitelikli olması gerekmektedir ’’ dedi.

PROJELERİ HDK DEĞERLENDİRECEK

İhaleye katılacak firmaların törenler için hazırlayacağı projeleri, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın başkanlığındaki Hazırlık ve Düzenleme Kurulu değerlendirecek. Doğrudan temin şekliyle yapılacak ihaleye katılacak olan firmaların çalışmalarıyla birlikte 11 Ağustos Çarşamba saat 14.00’de Erzurum 2011 Ankara Ofisi’nde hazır bulunması gerekiyor. Koordinatörlük binasında ihaleye katılacak firmalara, açılış ve kapanış törenleri için istenilen hususlar konusunda resmi açıklama yapacak olan koordinatörlük yetkilileri, daha sonra firma yetkililerinin törenler için soracağı soruları cevaplandıracak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.