Erzurum Haber Girişi : 21 Ağustos 2013 17:20

Üniversiteli ineklerin sütüne yoğun talep

Üniversiteli ineklerin sütüne yoğun talep
Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde yetiştirilen ineklerin sütü satışa çıkarıldı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde yetiştirilen ineklerin sütü satışa çıkarıldı. Vatandaşlar tarafından süte yoğun ilgi gösteriliyor.

Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, kendi bünyesinde yetiştirdiği ineklerin sütünü satışa çıkardı. Hijyenik ortamda ve tamamen katkısız olan süt vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Hijyenik ortamda el değmeden makineler tarafından ineklerin sağılması vatandaşların içini rahatlatıyor. Yaklaşık 50 inekten günlük 1 ton 100 litre süt alma kapasitesi olan çiftlikte el değmeden satışa sunulan sütler yer alıyor.

Süte vatandaşlar tarafından yoğun talep gelince fakülte yetkilileri üniversite girişinde süt satış merkezi açarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Özdemir, vatandaşlar tarafından süte yoğun ilgi olduğunu söyledi. Özdemir, "Fakültemizin çiftliğinde yetiştirilen ineklerin sütü satış merkezinde vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Süte yoğun talep olduğu için sütü yetiştiremiyoruz. İleride hayvan sayısını artırıp süt miktarını artırmak istiyoruz. Sütler ineğin memesinden çıktığı gibi hiçbir katkı maddesi olmadan depoya gelmekte ve oradan da süt satış merkezinde satılmaktadır. Bizim sütlerimizin en önemli özelliği makinelerle ineklerin sağılması ve hiçbir vatandaşın eli değmemesidir" dedi.

Çiftlik Müdürü Doç. Dr. Fatih Mehmet Kandemir, "Çiftliğimizde hijyenik ortamlarda el değmeden süt sağımı yapılmaktadır. 50 ineğimizden günlük 1 ton 100 litre süt elde ediyoruz. İneklerimiz makineler tarafından sağılmaktadır. Her sağım öncesinde ve sonrasında inek memeleri siliniyor. Sağılan sütler çiftlikten direkt olarak satış merkezine gönderilip vatandaşların hizmetine sunuluyor" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.