Erzurum Haber Girişi : 07 Mart 2014 18:29

Urumiye Başkonsolosu ETSO'yu ziyaret etti

Urumiye Başkonsolosu ETSO'yu ziyaret etti
Türkiye'nin Urumiye Başkonsolosu Mehmet Bulut, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret ederek, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal'la görüştü.
Erzurumajans-Türkiye'nin Urumiye Başkonsolosu Mehmet Bulut, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret ederek, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal'la görüştü.

Başkonsolos Mehmet Bulut, ilk olarak Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal'ı ziyaret etti. Akal'la bir süre görüşen Başkonsolos Bulut, daha sonra Meclis Başkanı Saim Özakalın'ı da makamında ziyaret etti. Görüşmede, her iki ülkenin de aralarındaki ticareti geliştirmek istediğini vurgulayan Mehmet Bulut, bu sebeple iki ülke arasında ticaret hacmini artıracak her türlü öneriye sıcak baktıklarını söyledi. 15 Ağustos 2013 tarihinden itibaren Urumiye Başkonsolosu olarak İran'da görev yaptığını ifade eden Bulut, "Cumhuriyetimizin kurulduğu yıl açılan Başkonsolosluğumuz, vatandaşlarımıza ve İran vatandaşlarına konsolosluk hizmeti verirken, İran ile ilişkilerimizin yerel makamlarla işbirliği halinde, her alanda daha da geliştirilmesi için çaba göstermektedir" dedi.

İran'la ticaret yapmak isteyen Türk girişimcilere kapılarının her zaman açık olduğunu kaydeden Başkonsolos Bulut, Erzurum'dan veya ülkemizin herhangi bir yerinden İran'la ticaret yapmak isteyen girişimcilerimize her zaman yardımcı olmaya hazırız. Girişimcilerimize ticari alanda yaşayacağı sıkıntıların çözümünde konsolosluğumuz her türlü desteği vermekten memnuniyet duyarız" diye konuştu.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da, ETSO olarak zaman zaman İran'a iş gezileri düzenlediklerini ve iki ülke arasındaki ticareti artırmak için çaba gösterdiklerini söyledi. ETSO'nun, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi için yaşanan sorunların tespitinde ve çözümünde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini anlatan Meclis Başkanı Özakalın, her iki ülkede iş yapmak isteyen girişimcilerin işlerini kolaylaştırmak için ETSO bünyesinde Tebriz Ticaret Sanayi ve Madenler Odası temsilciliğinin açıldığını sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.