Türkiye Haber Girişi : 07 Mayıs 2014 21:03

Uzun evliliğin sırrı

Uzun evliliğin sırrı
Eski sanayici ve Akın Gömlekleri'nin sahibi Önder Akın ile eşi Meral Akın 50. evlilik yıldönümlerini kutladı.
Erzurumajans-Eski sanayici ve Akın Gömlekleri'nin sahibi Önder Akın ile eşi Meral Akın 50. evlilik yıldönümlerini kutladı.

Önder Akın, "Evliliklerde sabır çok önemli. Siz siz olun hanımlarınızın sözünden çıkmayın" diyerek yarım asır süren mutluluğun sırrını verdi.

A
kın çiftinin Alyans Küçük Kulüp'te düzenlenen özel gününde kızları Ayşe Akın, oğulları Cezmi ve Azmi Akın, gelinleri Burcu Akın, Yarın Mançe Akın ile torunları Atakan Akın ve Murat Yamaç başta olmak üzere dostları yalnız bırakmadı. Manisa'da aileleri aracılığıyla tanışıp 1963 yılında nişanlandıklarını ve bir yıl sonra dünya evine girdiklerini söyleyen Önder Akın o günleri anlatırken, "Aslında bizi ailelerimiz tanıştırmıştı ama ben ilk görüşte aşık oldum. Eşimle bir daha da hiç ayrılmadık" dedi.Günümüzde evliliklerinin çok uzun ömürlü olmadığını vurgulayan Önder Akın, "Evin reisi aslında kadındır. Çünkü bütün iş onlara düşüyor. Erkek, evlilikte söz dinleyen taraf olmalı ki uzun ömürlü olsun" dedi. Eşi Meral Akın ise "Gençler bizi örnek alsın. Sevgi kadar saygı da çok önemli bu ikili bir arada olursa hiçbir sorun çıkmıyor" sözleriyle yeni evlenenlere altın kuralı anlattı. Cemiyet hayatının önemli isimlerinin de katıldığı gecede Akın Çifti 50. yıla süslenen pastayı kesti. Çocukları çifti "Nice 50. yıllara" diyerek kutladı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.