Bölge Haber Girişi : 30 Temmuz 2010 00:02

Uzundere organik tarımla büyüyor!..

Uzundere organik tarımla büyüyor!..
Erzurum'un mikroklima iklimine sahip ilçesi Uzundere, ogranik tarımla büyüyor. Belediye Başkanı Halis Özsoy'un teşviğiyle ilçe merkezi ve köylerinde yayılan organik tarımla uğraşan 45 çifti tarafından elmadan kapariye, baldan kömeye onlarca ürün herhangi

Erzurum Ajans-Erzurum’un mikroklima iklimine sahip ilçesi Uzundere, ogranik tarımla büyüyor. Belediye Başkanı Halis Özsoy’un teşviğiyle ilçe merkezi ve köylerinde yayılan organik tarımla uğraşan 45 çifti elmadan kapariye, baldan kömeye onlarca ürün herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan yetiştiriliyor.
Kimyasal ürün kullanmadan üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı olarak yapılan organik tarım, Uzundere’de onlarca üretici tarafından yürütülüyor. Toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını koruyarak yürütülen organik tarım, mikroklima bir iklime sahip ilçede her geçen gün daha da gelişiyor. Daphan A.Ş. Sözleşmeli Organik Tarım Projesi kapsamında 8’i merkez, 17’si Çağlayan 7’si Altınçanak, 5’i Balıklı, 4’ü Ulubağ, 3’ü Dikyar, 2’si Gölbaşı ve Sapaca ile biri Kirazlı köylerinden toplam 49 üretici organik tarım yapıyor.
Seracılığın yaygın olduğu ilçede dut, ceviz, kızılcık üretimi yaygınken, elma, erik, ceviz, kuşburnu, kapari, bal, köme, çaşır, taş nanesi, aş otu, dut, vişne, domates kurusu, kekik ve fasülyede organik olarak elde ediliyor.
İlçede gelişen organik tarımın sevindirici olduğunu belirten Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, üretimdeki artışa karşın yaşanan pazar sıkıntısının üreticiyi zorladığını belirtti. Özsoy, “Avrupa’da yaygın olan organik tarımın ilçede daha da gelişmesiyle birlikte üreticimiz daha fazla kazanabilecek. Şu ana kadar en büyük problem yeterli pazar olmaması. Bunun da tanıtımla aşılabileceğini düşünüyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.