Spor Haber Girişi : 30 Ekim 2012 17:00

Uzundere'de karakucak güreşleri yapıldı

Uzundere'de karakucak güreşleri yapıldı
Uzundere’de geleneksel olarak yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Karakucak Güreşleri yapıldı.
Erzurum Ajans-Uzundere’de geleneksel olarak yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Karakucak Güreşleri yapıldı.

Uzundere’de geleneksel olarak her yıl düzenli olarak yapılan Karakucak Güreşleri hafta sonunda yapıldı. Nefesleri kesen müsabakalar büyük bir ilgi gördü. Çok sayıda seyircinin izlediği Karakucak güreşlerini Artvin Milletvekili Eyüp Aytekin, Uzundere Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, AK Parti Uzundere İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Kalaycı, Tortum İl Genel Meclisi Üyesi Aras Altınışık’da izledi. Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu ile eski milli güreşçilerimizden Mafer Keleş’inde izlediği müsabakalar oldukça çekişmeli geçti. Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu “Güreşci katılımının ve kalabalık bir seyircinin olması bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Uzunderede, güreşe ait bir karakucak sahasının olması büyük bir avantaj şu an Erzurum merkezde böyle bir saha yok güreş yatağı olan Erzurum’da böyle bir karakucak sahasının yapımı şart. Bununla ilgili özellikle yerel yönetimlerin çalışmaları ile bu sorunun ortadan kaldırılabileceğine inanıyoruz” dedi.

ÖZSOY GELENEĞİ SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ İÇİN GURURLUYUZ

Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karakucak güreş müsabakalarını düzenli olarak her yıl gerçekleştirdiklerini belirterek, güreşlere katılımdan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Özsoy, “Böylesine önemli bir etkinlik için ilçemize gelen tüm davetlilere ve güreşçilere teşekkür ediyoruz” dedi. Uzundere’de yapılan ve nefesleri kesen karakucak güreşlerine Erzurum’un yanı sıra Tokat,Sivas, İstanbul, Ankara, Artvin, Kahramanmaraş illerinden sporcular katıldı.

BAŞ PEHLİVAN HAMZA KÖSEOĞLU

Minikler, yıldızlar, gençler, büyükler ve baş pehlivanlık kategorilerinde yapılan Karakucak güreşlerinde baş pehlivanlığı aslen Erzurumlu olan Hamza Köseoğlu kazandı. Baş Pehlivanlık mücadelelerinde Mehmet Bölükbaşı ikinci, Ferhat Binici ise üçüncü oldu. Yapılan güreşlerde diğer kategorilerde dereceye giren güreşçiler şunlar: 30 kilodo 1.Ahmet Er, 2.Ahmet Polat, 3. Halil ibrahim Çavlu. 35 kiloda 1. Muhammet Taşer, 2. Metehan Gözcü, 3. Emre Çifçi. 40 kiloda 1. Halit Fırıncı, 2.Mehmet Binici, 3.Muhammet Eygün. 45 kiloda 1. Bülent Deveci, 2. Mustafa Aydın, 3. İbrahim Özcan. 50kiloda 1. isa Demir, 2.Mücahit Kardeş, 3. Nuh Altınay. 55kiloda 1.Hasan Kardeş, 2. Mehmet Erzincanlı, 3. Yunus Emre Deniz, 60 kiloda 1.Recep Köse, 2. Cihat Çakmak, 3. Samet Özcan. 66 kiloda 1. Dursun Altınışık, 2. Ercan Erhan, 3. Bilal Çakmak. 74 kiloda 1. Celal Dal, 2. Kasım Koran, 3. Yakup Gör. 85kiloda Adem Akbulut ve Aykut Cuma birbirlerine final maçında üstünlük sağlayamayınca, iki sporcuda birinci ilanh edildi. Mehmet Kartal üçüncü oldu. Güreşlerde dereceye girenlere madalya ve para ödülü verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.