İlçeler Haber Girişi : 17 Ağustos 2016 14:41

Vali Azizoğlu, Muhammed Lutfi Efe'nin türbesini ziyaret etti

Vali Azizoğlu, Muhammed Lutfi Efe'nin türbesini ziyaret etti
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, din alimlerinden Alvarlı Hace Muhammed Lutfi Efe'nin Pasinler ilçesindeki türbesini ziyaret etti.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, din alimlerinden Alvarlı Hace Muhammed Lutfi Efe'nin Pasinler ilçesindeki türbesini ziyaret etti. 

Vali Azizoğlu, türbeyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, Alvarlı Efe Hazretlerinin, 90 senelik ömrünü insanlığa ve İslamiyet'e adadığını söyledi.

Azizoğlu, "O, bu coğrafyaya ışık saçan veli bir kuldu. Kimseyi kırmamaya, kimsenin ayıbını görmemeye çalışırdı. Kâmil insan olmanın şartını hiç kimseyi incitmemeye bağlamış, bunu da 'Cananı incitme cana tendeki canın incinir, kimseye renc etme cana dürr ü mercanın incinir' dizeleriyle ifade etmiştir" diye konuştu.

Vali Azizoğlu'na, ziyarette İl Kültür Turizm Müdür Vekili ve aynı zamanda Alvarlı Efe Hazretleri İlim Sosyal Hizmetler Vakfı Şube Başkanı olan Hasan Mazlumoğlu'da eşlik etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.