Erzurum Haber Girişi : 04 Aralık 2019 14:15

Vali Memiş: Engelliler yaşamın içerisinde yerini almıştır

Vali Memiş: Engelliler yaşamın içerisinde yerini almıştır
Erzurum'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelliler Mehteran Takımı gösteri yaptı.
Erzurumajans-Erzurum'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelliler Mehteran Takımı gösteri yaptı.



Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediyesince 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde, bir program düzenlendi.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, görme engelli Berna Deligöz ve bedensel engelli Fetullah Ayaz, Kur'an-ı Kerim tilavet ederek programa katılanlara duygulu anlar yaşattı.



Programda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'nde bulunan engellilerin oluşturduğu ‘Engelli Mehteran Takımı’nın gösterisi protokol ve katılımcılardan büyük beğeni topladı.



Erzurum Valisi Okay Memiş, programda yaptığı konuşmada, son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde sosyal devlet ilkesini tam manasıyla gözlemlediklerini belirterek, engelli ve özel bireyleri 10-15 yıl öncesine kadar sokakta fazla göremediklerini söyledi.



Vali Okay Memiş, "İnsanlar bu durumu söylemekten imtina ederlerdi ve özellikle devletin yaptığı özel çalışmalarla herkes kendi bireylerini tamamıyla yaşam içerisine katmaya başladı." dedi.



Engellilere yönelik mevzuat düzenlemelerinin denetimini yaptıklarını belirten Vali Memiş, "Erzurum'da yaklaşık 7 bin kişi evde bakım hizmetlerinden faydalanıyor. Bizim bir yılda Erzurum'da yaptığımız sosyal yardım 450 milyon liranın üzerinde. Devlet, özel bireylerinden, engelli vatandaşlarından veya muhtaç ailelerden bütçeden kesinti yapamaz. Biz, bizim kapımıza gelen hiçbir vatandaşımızı asla geri çevirmeyeceğiz. Devlet, hırsızlığı, yolsuzluğu, kamu kaynağından peşkeş çekenleri önlesin. Devlet, fakire, fukaraya veya engelliye yardımı nasıl engeller? Böyle bir şey kesinlikle yok" diye ifade etti.



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’de Engelliler Günü'nü farkındalık günü olarak kutladıklarını ifade ederek, her insanın imkânlara, kaynaklara ve fırsatlara eşit şekilde ulaşabilmesi ve yararlanabilmesi konusunda yasal haklarının olduğunun altını çizen Sekmen, "Bu hakların kullanılması sürecinde birtakım zorluklar yaşanmasına sebep olacak bazı insani haller vardır ki bunlardan birisi ve başlıcası engellilik ve kısıtlılık halidir" ifadelerini kullandı.



Konuşmaların ardından Erzurumlu tiyatrocular Cumhur Seval ve Yakup Çağlar’ın skeç gösterisi ile devam eden program, engelli Kürşat Karaavcı'nın ney dinletisiyle sona erdi.



Programa, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, engelli vatandaşlar ile yakınları katıldı.








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.