Bölge Haber Girişi : 10 Nisan 2011 00:54

Vali Öztürk tanıklardan yardım istedi!..

Vali Öztürk tanıklardan yardım istedi!..
Türkçe öğretmeni A.K'ye yönelik vahşetle ilgili araştırmaların devam ettiğini belirten Vali Sebahattin Öztürk, görgü tanıklarından yardım istedi.
Erzurum Ajans-Erzurum'un Pasinler ilçesinde Türkçe öğretmeni A.K'ye yönelik vahşetle ilgili araştırmaların devam ettiğini belirten Vali Sebahattin Öztürk, görgü tanıklarından yardım istedi, isterlerse kendi kimliklerini gizleyebileceklerini belirtti. Vali Öztürk, bıçak darbesinin iddia edildiği gibi 20 değil 3 olduğunu söyledi.
Erzurum'un Pasinler ilçesinde geçtiğimiz hafta içi evine gitmek için görev yaptığı okuldan çıkan sözleşmeli Türkçe öğretmeni A.K, yolda saldırıya uğradı. Saldırgan, zorla metruk bir binaya götürdüğü genç öğretmene tecavüz etmeye kalkıştı. Genç kız direnince, 3 yerinden bıçaklayıp, başına taşla vurdu. Kanlar içinde kalan genç kızın öldüğünü düşünen saldırgan, genç kızın çantası ve cep telefonunu alarak olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan A.K, güçlükle olay yerine 100 metre uzaklıktaki dedesinin evine gittikten sonra ambulansla götürüldüğü Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi alındı.
Saldırganın tinerci ya da ilçeye dışardan gelmiş biri olabileceği ihtimaline karşılık, oluşturulan 15 kişilip ekip, gece boyu ilçedeki boş ve metruk binalarla tren istasyonundaki boş vagonlarda arama yaptı. Genç öğretmenin verdiği eşkale uyan sabıkalıların fotoğraflarını A.K'ye gösteren polis, olumlu sonuç alımazken, eşkale uyan aralarında 50 kişi sorgulandı. Olay yerinde inceleme yapan Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, kıl örnekleri, parmak izi ve saldırgana ait olduğu tahmin edilen kan ile tükürük örneği tespit etti. Mağdur öğretmen A.K'nin kıyafetlerinde de saldırgana ait olduğu tahmin edilen ter ve kıl örneğine rastlandığı belirtildi.
Pasinler'de saldırıya uğrayan A.K'nin iyileşmeye başladığını kaydeden Vali Sebahattin Öztürk, "Ama şu an net bir bilgi verecek durumu yok. Zamanla hafızasını bir şekilde biraz daha tazeleyerek yardımcı olacağını umuyoruz. Şu an için tek sorun, eşgali tam olarak belirten bir tanığa henüz ulaşılamamış olmasıdır" dedi.
Ekiplerin A.K'nin komşularını da araştırdığını anımsatan Vali Öztürk, "Olayı gören arkadaşlara sesleniyorum. Bir işaret verecek kişiler, kimliklerini gizleyecekse de gizlesin, ama bize ulaşsın. Hangi yolu tercih ederlerse etsinler ama mutlaka bize ulaşsınlar. İşimizi kolaylaştırmış olurlar" diye konuştu..
A.K'nin başını taşla ezme olayının doğru olduğunu ama 20 bıçak darbesinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Vali Öztürk, "Şu ana kadar üç bıçak darbesi tespit edilebildi ama 20 bıçak darbesinin olmaması olayın vehametini ve vahşetin boyutunu küçültmüyor. Nihayetinde bu vahşi ve nefret edilebilecek bir saldırı. Erzurum'da böyle şeylerin hiç olmaması lazım. Ama sonucuna yapılabilecek şey faili bir an evvel ortaya çıkarmaktır. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yakın zamanda bir sonuca ulaşacağız. Elimizde mutlaka deliller var ve delilleri Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı'na gönderdik. Beklediğimiz cevabın kısa zamanda geleceğini umuyoruz. Yakın zamanda bunu açıklığa kavuşturacağız. Mutlaka yapacağız. Başka çare yok" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.