Bölge Haber Girişi : 10 Nisan 2011 00:54

CHP'de Önder Sav çatlağı!..

CHP'de Önder Sav çatlağı!..
CHP'de aday listelerinin kesinleşmesine 2 günden az bir süre kala partide Önder Sav çatlağı yaşanıyor. CHP'de Önder Savcı olarak bilinen isismler tek tek çizizlirken, Sav'in yeniden aday gösterilmesi ise tartışma konusu oldu.

Erzurum Ajans-CHP’de, pazartesi 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edilmesi gereken aday listelerinin belirlenmesi sırasında iki konu partide çatlağa neden oldu. Bunlardan birincisi Ergenekon sanıklarının adaylığı, diğeri ise Önder Sav’ın aday gösterilmesi konusu.

Ergenekon sanıklarının adaylığı, aylar öncesinden parti içinde tartışmalara nedenolmuştu. O dönemde partinin Genel Sekreteri Süheyl Batum’un Ergenekon sanıklarının aday gösterilmesini istemesi tartışma başlatmış ve partinin ikinci adamı olarak bilinen Gürsel Tekin, bu isimlerin adaylığına şiddetle karşı çıkmıştı.

Tartışmanın kamuoyu önünde yapılmasının partiye zarar vereceğini düşünen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bu konunun tartışılmasına karşı çıkmış ve konunun buzdolabına konulmasını sağlamıştı.

Ancak adayların belirlenmesi sürecinde konu tüm sıcaklığı ile ortaya çıktı. Genel Başkan Yardımcısı koltuğunda bulunan Süheyl Batum, Ergenekon sanıkları Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Mehmet Haberal’ın aday gösterilmesini istedi. Bu sırada CHP’de adaylık başvurusunda bulunan ve sanık durumunda olan Sinan Aygün ile Mustafa Özbek de tartışma konusu oldu.

Gürsel Tekin, bu isimlerin adaylığının partiye bir yarar sağlamayacağını belirterek, Mustafa Balbay dışındaki isimlerin adaylığına karşı çıktı. Bir sonuca varılamayınca karar, yarınki Parti Meclisi toplantısına bırakıldı.

ÖNDER SAV’IN ADAYLIĞI TARTIŞMASI

MYK toplantısında tartışma konusu olan bir diğer konu ise CHP’nin uzun yıllar Genel Sekreterliği görevini yürüten Önder Sav’ın adaylığı oldu. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın adaylığı konusunda ise bir tartışma yaşanmadı.

Gürsel Tekin’in geçtiğimiz hafta sonu Antalya’ya yaptığı ziyaret sırasında uzlaşma sağlanmış ve Baykal’ın yine Antalya’dan aday gösterilmesi konusunda mutabakata varılmıştı.

MYK üyeleri, Önder Sav’ın aday gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Aksi bir durumun kamuoyunda tümüyle bir tasfiye hareketi olarak algılanabileceğini” görüşünü dile getirdi.

Gürsel Tekin ile birlikte hareket eden bir iki ismin ise Önder Sav’ın aday gösterilmesine karşı çıktıkları öğrenildi. Önder Sav’ın adaylığına karşı çıkanlar, “Bu adaylık Yeni CHP’nin imajına ters düşer, değişimin ruhuna aykırı” görüşünü dile getirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.