Bölge Haber Girişi : 08 Eylül 2010 01:30

Vali Öztürk'ten Bayram mesajı!..

Vali Öztürk'ten Bayram mesajı!..
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, bayramların insanlar arasında yardımlaşma, dayanışma, sevinç, coşku ve barış duygularının yoğun bir biçimde yaşandığı müstesna günlerden biri olduğunu söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, bayramların insanlar arasında yardımlaşma, dayanışma, sevinç, coşku ve barış duygularının yoğun bir biçimde yaşandığı müstesna günlerden biri olduğunu söyledi. Öztürk, yayımladığı bayram mesajında, Ramazan Bayramını huzur ve güven içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Ramazan ayında milletçe birlik ve beraberliğin en üst seviyeye ulaştığı günlerin yaşandığına vurgu yapan Öztürk, şunları kaydetti:

'Ramazan ayı içerisinde dost ve kardeş ülke Pakistan ile Rize ilimizde meydana gelen sel felaketine, İlimiz Karagöbek köyünde çıkan yangına ve ülkemizin diğer bölgelerinde başka afetlere maruz kalan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarken, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu sıkıntılı dönemde ülkemizin, Pakistan için başlatmış olduğu yardım kampanyasına vatandaşlarımızın ilgi göstermelerini temenni ediyorum. Afetzedelere kardeş elinin uzanacağı bu mübarek günlerde yapılacak yardımlar bir vefa örneği olarak daha da anlam kazanacaktır.
 
Devletimiz ve milletimiz el ele vererek bu acı olayların üstesinden gelecek, mağdur durumdaki vatandaşlarına sahip çıkacaktır.' 'Sevgi, barış, hoşgörü ve mutluluğun egemen olduğu, insan hak ve hürriyetlerinin, adalet ve hukukun gözetildiği, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramlar iyi bir fırsattır' diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
'Valiliğimizin, merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan bütün mensuplarımızın ve ailelerinin, askeri, adli ve idari kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların, sivil toplum kuruluşlarının ve kadirşinas değerli Erzurumlu hemşehrilerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, bayramlarını sağlık mutluluk ve huzur içinde geçirmeleri temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.' Öztürk ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ramazan ayında ihtiyaç sahibi 3 bin 756 aileye 525 bin TL'lik nakdi yardım, 2 bin 500 aileye de 2'şer ton olmak üzere toplam 5 bin ton kömür dağıtımının yapıldığını belirterek, muhtelif semtlerde her gün 300 kişiye 4 çeşit sıcak yemek ve ekmek yardımıyla, şehit ve gazi ailelerine yakacak yardımı dışında, her bir aileye bayram harçlığı olarak 300 TL nakdi yardımın yapıldığını kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.