Erzurum Haber Girişi : 22 Ekim 2013 15:45

Vali talimat verdi levhalar dikildi

Vali talimat verdi levhalar dikildi
Erzurum'un ve Türk tarihinin önemli eserlerinden olan Tabyaların önemli bir eksiği giderildi.
Erzurumajans-Erzurum'un ve Türk tarihinin önemli eserlerinden olan Tabyaların önemli bir eksiği giderildi.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın talimatı ile Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan tabelalar tabyaların bulunduğu yerlere yerleştirildi. Mecidiye Tabyası, Aziziye 1, Aziziye 2, Aziziye 3 Tabyaları ve Nenehatun Anıtının bulunduğu Topdağı bölgesine yerleştirilen tabelalarda tabyaların tarihi, yapılış amaçları ve buralarda yaşanan tarihi olaylar hakkında bilgiler veriliyor.

Yeni takılan tabelalar sayesinde buraya gelen ziyaretçiler rehber olmadan da bulundukları tabya hakkında bilgi sahibi olabilecekler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sabri TOPDAĞI 01 Ocak 1970 02:00

    Emeği geçenlere öncelikle bir Erzurumlu olarak teşekkür ediyorum. Bir şeyin yapılması kadar korunması ve sahip çıkılması da önemli Umarım bunun için önlem alınmıştır. Daha önce Aziziye Anıtının üzerindeki yazının harfleri sökülerek çalınmıştı. İki yıl önce yine aynı anıtta bulunan rölyeflerden biri yerinden sökülerek götürüldü. Aziziye Tabyası yakınında bulunan Türk Bayrağının gönderinin altında, bayrağın çekilmesinde kullanılan motorun da bir kaç yıl önce çalındığını duymuştum. Memleketimize yakışmasa da ciddi önlem alınmazsa muhafazası zor ne yazık ki.

  • burak 01 Ocak 1970 02:00

    aklınıza daha yenimi geliyor ... :) daha önce aklınız nerdeydi