Erzurum Haber Girişi : 03 Mayıs 2017 17:15

Vali'den kan davasını bitirmesini istedi

Vali'den kan davasını bitirmesini istedi
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun 15 günde bir düzenlediği halk günü toplantısına katılan Abdullah Aras, akrabaları ile aralarındaki kan davasının bitirilmesini talep etti.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun 15 günde bir düzenlediği halk günü toplantısına katılan Abdullah Aras, akrabaları ile aralarındaki kan davasının bitirilmesini talep etti.

Erzurum'un Karayazı İlçesi'nde akrabaları ile aralarında 7 yıldır kan davası bulunduğunu belirten Abdullah Aras, Vali Seyfettin Azizoğlu'nun halk günü toplantısına katıldı. Vali Azizoğlu'ndan, akrabalarıyla aralarındaki husumetin bitirilmesi için yardım isteyen Aras şöyle dedi:

"Akrabalarımızla 2010 yılında kavga ettik. 1 kişi öldü ve tutuklanan oğlum 47.5 yıl hapis cezası aldı. Kavganın ardından başlayan kan davası nedeniyle doğup büyüdüğümüz toprakları terk edip, Muş'un Malazgirt İlçesi'nin Uyanık mezrasına yerleştik. Çok mağdur durumdayız. Arazilerimiz de sahipsiz kaldı. Sizden bu kan davasını bitirmenizi talep ediyorum."  

Abdullah Aras'ın talebini dikkatle dinleyen Vali Azizoğlu sorunun çözümü için yardım sözü verdi. Vali Azizoğlu, "Bizzet köye gidip kan davasının sonlandırılmasını sağlamaya çalışacağım. Gereken yapılacak, bundan şüphen olmasın" diye konuştu.

Zafer KUMRU/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.