Bölge Haber Girişi : 06 Ekim 2011 16:37

Van Avrupa şenliği proje sergisi!..

Van Avrupa şenliği proje sergisi!..
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı'nca, AB Eğitim ve Gençlik Programı kapsamında 'Bir projem var yarın için' sloganıyla hazırlanan projeler Van'da sergilendi.

Erzurum Ajans-Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı'nca, AB Eğitim ve Gençlik Programı kapsamında 'Bir projem var yarın için' sloganıyla hazırlanan projeler Van'da sergilendi.

Van Avrupa Şenliği başlığı altında Van'da düzenlenen proje sergisinde; Mardin, Muş, Bingöl, Hakkari, Erzurum, Siirt, Bitlis ve Van illerinden AB tarafından desteklenen projeler yer aldı. Urartu Oteli'nde düzenlenen açılış törenine Van Vali Vekili Mehmet Yüzer, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cengiz, AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanı Abdullah Şahin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile proje koordinatörleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Van Vali Vekili Mehmet Yüzer, 10 yıllık süre içerisinde Türkiye'nin AB'ye girmede ekonomik olarak hiçbir eksiğinin kalmayacağını ve belki Türkiye'nin o zaman kişi başına düşen milli gelirinin birçok Avrupa ülkesinde fazla olacağını kaydetti. Türkiye'nin AB'ye ekonomik kaygı ile girme gibi bir derdinin olmadığını kaydeden Vali Vekili Yüzer, "Ama bizin Almanya'daki bir gence gösterilen değerin Hakkari'deki gence gösterilmesi gibi bir derdimiz var. Bizim orada insanlara verilen değerin kendi vatandaşımıza gösterilmesi derdimiz var. Biz gençlerimize değer verme derdimiz var. Bunun için AB'ye girmek istiyoruz" dedi.

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cengiz ise, Türkiye'nin AB'ye girmek için kendisinden büyük bir özgüven duyduğunu dile getirdi. Türkiye'nin AB'ye girmesi halinde büyük bir katkı sunacağının altını çizen Cengiz, "Biz AB'ye girersek büyük bir katkı sunacağımızdan şüphemiz yok. Biz en azında AB'de yaşanan medeniyetler çatışmasını ortadan kaldıracağız. Biz artık AB'nin fakir ülkesi değil, birçok ülkesinden milli geliri daha yüksek olan bir ülke olacağız. Biz AB'ye ferah bir gelecek için girmek istiyoruz. Biz 40 yılda gerçekleşmesi mümkün görünmeyen şeyleri vatandaşlarımızın desteği ve AB'ye girme ivmesiyle 10 yılda gerçekleştirdik. İşte biz bu ivmeyi kaybetmemek için AB'ye girmek istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri projelerin sergilendiği stantları tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldılar. İki gün açık kalacak proje sergisi çerçevesinde birçok bilgilendirme toplantısı da yapılacağı kaydedildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.