Bölge Haber Girişi : 23 Ağustos 2010 15:32

Vançelik'ten su açıklaması!..

Vançelik'ten su açıklaması!..
Erzurum Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, şebeke sularının mahalli çeşmelerden akan sudan daha sağlıklı olduğunu ancak musluklardan akan suyun tadının yer üstü suyu olması nedeniyle eski tatta olmayacağını söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, şebeke sularının mahalli çeşmelerden akan sudan daha sağlıklı olduğunu ancak musluklardan akan suyun tadının yer üstü suyu olması nedeniyle eski tatta olmayacağını söyledi.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık İl Müdürü Vançelik, her gün ili temsil edecek nitelikte farklı noktalardan su numunesi aldıklarını ve sonuçlara göre şebeke sularının mahalli çeşmelerden akan sudan daha temiz olduğunu söyledi:

Vançelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu anlamda son iki ayda aldığımız raporlara göre Temmuz ayında şebekeden 112 mahalli çeşmelerden 21 olmak üzere toplam 133 su numunesi alınmış. Bu numunelerden 3 adet şebeke suyunda 6 adette mahalli çeşme suyunda ‘Su içme ve kullanma’ yönetmeliğine uygun çıkmamıştır. Ağustos ayında 87 şebeke, 6 adet de mahalli çeşme suyundan toplam 93 numune alınmış 7 şebekeden 4 de mahalli çeşmenin suyu uygun çıkmamıştır. Biz çıkan sonuçları aynı gün ESKİ Müdürlüğüne faks olarak gönderiyoruz. ESKİ’de hemen ona göre müdahale yapıyor. Bu kadar fazla numune alınıp az kısmında uygunsuzluk çıkmaması şehrin suyunun temizliğini ispatlıyor demektir. Az kısımda kirli çıkması da bazı kurumların genellikle yer altı çalışmalarından sonra görülmekte. Biz uygun olmayan yerleri bildirdiğimizde ESKİ’de klorlama ve benzeri çalışmalar yaparak suyun temizliğini sağlıyorlar.”

Erzurum Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Ramazan ayında özellikle vatandaşların mahalle çeşmelere yoğun talep gösterdiğini ancak yapılan analizlerde kentteki mahalli çeşmelerden sadece 14’ünden temiz su aktığını söyledi.

Vançelik, Erzurum Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapılan günlük temiz, kullanılabilir su analiz sonuçlarına göre kentte bulunan toplam 60 mahalli çeşmeden 14’ünün temiz 22’inin bazen temiz bazen kirli ve 24’ünün ise kirli çıktığı kaydetti.

MAHALLİ ÇEŞME SULARI İSHALİ ARTIRIYOR

Son günlerde ishal vakalarında artış yaşandığına yönelik söylemlerin arttığına dikkat çeken Erzurum Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, özellikle hafta sonları bir artış yaşandığını belirtti.

Raporlara göre hastanelere ishal vakalarının özellikle Cumartesi ve Pazar geldiğini ifade eden Vançelik, “ Son günlerde yani Ramazan ayında mahalli çeşmelere yönelmemiz ishal vakalarında hafif şeklide artış yaşanmasına da neden oldu. Hafta sonları memur kesimi de tatil olduğu için mahalli çeşmelere yöneliyor. Yaptığımız tespitlere göre ishal vakalarında da bu yüzden artış oluyor.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.