Bölge Haber Girişi : 06 Mayıs 2011 13:21

Vatandaş Devletten yardım istedi!..

Vatandaş Devletten yardım istedi!..
Erzurum'un Oltu ilçesinde geçen sene meydana gelen sel nedeniyle bir yıldır arazilerini ekip biçememekten şikayet eden Cemil Kamacı, devletten yardım istedi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesinde geçen sene meydana gelen sel nedeniyle bir yıldır arazilerini ekip biçememekten şikayet eden Cemil Kamacı, devletten yardım istedi.

Oltu'da geçtiğimiz yıl yağan sağanak yağışlar, Oltu Çayı'nın taşmasına neden oldu. Aşırı yağışı kaldıramayan dereden taşan su, Ünlükaya köyündeki arazileri bastı. Sel suları, adeta çamur tarlasına çevirdiği 60 dönüm araziyi kullanılamaz hale getirirken yüzlerce ağacı da kökünden sökerek götürdü. Arazisi su altında kalanlardan Cemil Kamacı, "Geçtiğimiz yıl sağanak yağmurda dereninin taşması sonucu oluşan sel felaketinde arazim sular altında kaldı. Bir yıldır 60 dönüm araziyi kullanamadığım gibi sel

sularına kapılmamaları için ağaçları demir tellerle bağlıyorum. Derenin ıslahı için yetkililer nezdinde yaptığım tüm girişimler ise sonuçsuz kaldı" dedi.

Sel sularının çekilmesi sonrası Valilik, Tarım İl Müdürlüğü ve Oltu Kaymakamlığı'na derenin ıslah edilmesi için birkaç kez dilekçe yazdığını belirten Kamacı, bir yıldır herhangi bir cevap alamadığını söyledi.

Baharın gelmesiyle birlikte debisi artan derenin yeniden taşarak 60 dönüm araziyi su altında bıraktığını belirten Kamacı, su ve beraberinde getirdiği çöplerin arazisini kullanılamaz hale getirdiğini kaydetti. Kamacı, geçtiğimiz yıla kadar bin 800 balya ot biçtiği arazisinden artık verim alamadığını anlatırken, kalan ağaçlarını demir tellerle bağlayarak sel sularından korumaya çalıştığını söyledi. Kamacı, aynı bölgede arazisi bulunan 6 komşusunun da benzer sıkıntılar yaşadığını, derenin ıslahının

yapılmaması halinde Oltu-Narman karayolunun sel suları nedeniyle ulaşıma kapanabileceğini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.