Eğitim Haber Girişi : 09 Ekim 2013 14:17

Veliler hizmetli parası bağışından şikayetçi

Veliler hizmetli parası bağışından şikayetçi
Okullarda hizmetli parası veya yardım adı altında talep edilen ücretleri değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; "Okulların sorunları tespit edilerek çözüm yolu aranmalıdır" dedi.
Erzurumajans-Okullarda hizmetli parası veya yardım adı altında talep edilen ücretleri değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; "Okulların sorunları tespit edilerek çözüm yolu aranmalıdır" dedi.

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okulların açılması ile birlikte velilerden istenen bağış parası düşük gelirli ailelerin cebini yakmakta, öğrenci velileri ile idarecileri karşı karşıya getirmektedir. Okullarda hizmetli parası veya yardım adı altında talep edilen ücretlerden veliler yakınmaktadır. Bağış yapmak mecburi değil ancak maddi durumu iyi olmayan veli çocuğunu mahcup durumda bırakmamak veya bağışı yapmasam çocuğuma öğretmenlerin bakışı nasıl olur düşüncesiyle mecburen yardım etmek zorunda kalmaktadır" diye konuştu.

Asgari ücretle çalışan ve 2-3 çocuk okutan velinin bir çocuğu için verdiği en az 50 ila 100 lira arası ücretin yüksek geldiğini anlatan Altay, "Okul müdürleri konuşmalarında "hizmetli konusunda ödenek verilmiyor ödenek verilmediği için biz bu bağışı istemek zorundayız" diyorlar. Bu konuda ki sıkıntıların Milli Eğitim Müdürlüklerine şikayette bulunarak dile getirilmesini söylemektedirler. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bu durumu biliyorlar ama çözüm üretilmediği ortadadır. Yapılan sadece her kayıt döneminde yayınlanan genelgeler ve bu genelgelerde velilerden herhangi bir evrak istenmeyeceğini, bağış yapılmayacağını dile getiren açıklamalardır. Konuya okul yönetimi gözüyle bakılırsa onlarda veliler gibi haklı. Çünkü ödenek olmasa, hizmetli olmasa temizliği okul müdürü ve öğretmenlerin yapmasını kimse bekleyemez. Haliyle yüzlerce öğrencinin okuduğu binaların, sınıfların, tuvaletlerin temizliğinin nasıl yapılacağı sıkıntılı bir durumdur.

Yetkililerin ellerini vicdanlarına koyarak kendilerini okul müdürlerinin yerine koymaları, Okulların sorunlarını tespit etmeli, hizmetli, kaloriferci konusunda gerekli çalışmaları yapıp çözüm yolları aramaları gerekmektedir. Asgari ücretle çalışıp da 2-3 öğrenci okutan bir velinin şartları da göz önünde tutulmalıdır." şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.