Türkiye Haber Girişi : 18 Temmuz 2023 09:32

Vicdanın sesini dinledi!

Vicdanın sesini dinledi!
Eymen bebeğin tedavisi için düzenlenen yardım kampanyası kapsamında bir işyerine konan kumbarayı çalan şahıs pişman oldu. Vicdanının sesini dinleyip Eymen bebek için 5 bin TL yardımda bulundu.

SMA Tip 1 hastası Eymen bebeğin tedavisi için düzenlenen yardım kampanyası kapsamında bir işyerine konan kumbarayı çalan şahıs pişman oldu.  Pusula Gazetesi’nin gündeme getirdiği olaydan sonra 77 Yaşındaki Muhsin K,  vicdanının sesini dinleyip Eymen bebek için 5 bin TL yardımda bulundu.

 

 

Erzurum’da Özlem-Risalettin Kaya çiftinin çocuğu olan Muhammed Eymen bebek için uzun zamandır valilik onaylı yardım kampanyası sürdürülüyor. SMA Tip 1 teşhisi konulan ve yurtdışında tedavisi için 1.8 milyon dolara ihtiyaç duyulan Muhammed Eymen bebeğe destek amaçlı çeşitli kermesler, konserler, etkinlikler düzenleniyor. Erzurum halkının seferber olduğu minik yavrunun sağlığına kavuşması için işletmelere de yardım kutuları konuluyor.

 

 

Fırındaki yardım kutusunu çalmıştı

 

Bu kutulardan biri de Yenişehir semtinde bulunan bir fırında bulunuyordu. Uzun zamandır fırında duran yardım kutusu geçtiğimiz hafta çalınmış, olayı gerçekleştirenin kimliği, vicdanları daha da sızlatmıştı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda 19 aylık Muhammed Eymen bebeğin tedavisi için toplanan paraların bulunduğu kutuyu çalan şahsın 77 yaşındaki Muhsin K. olduğu belirlenmişti.  

 

 

Muhammed Eymen’e bağış yaptı

 

Yardım kutusunun minik bebeğe ait olduğunu basından öğrenen yaşlı adam, fırın işletmecisi Mehmet Çelik’e ulaşarak pişman olduğunu ve Muhammed Eymen bebek için 5 bin TL yardımda bulunmak istediğini söyledi. Fırın işletmecisi Mehmet Çelik, paranın Muhammed Eymen bebeğin ailesinin hesabına geçtiğini öğrendikten sonra polis karakoluna giderek Muhsin K. hakkındaki şikâyetini geri çekti. 

 

 

Talihsiz bir olay yaşandığını belirten Çelik, “Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı. Mademki gerçekleşti,  hayırlı bir şekilde sonuçlanması bizi mutlu etti. Paranın hesaba geçtiğini öğrendikten sonra ben de şikâyetimi geri çekmeye karar verdim. Şahıs da yaptığından çok pişman, umarım Muhammed Eymen bebek bir an önce sağlığına kavuşur” dedi. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.