Siyaset Haber Girişi : 03 Aralık 2015 17:18

Vladimir Putin: Türkiye pişman olacak

Vladimir Putin: Türkiye pişman olacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uçak kriziyle ilgili ''Türkiye yaptıklarından pişman olacak'' dedi.

Erzurumajans-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ' 'Türkiye'nin savaş uçağımızı düşürmesini unutmayacağız, Türkiye'nin teröristlere yardım etmesini görmezden gelemeyiz. Rusya'nın ekonomik yaptırımlarının sınırlı olacağını düşünenler derin yanılgı içindeler, Türkiye yaptıklarından pişman olacak'' dedi.


Putin, Federal Meclis üyelerine yaptığı konuşmada sözlerine şöyle devam etti:


"Türkler uçağımızı neden düşürdü anlamıyorum. Bunu neden yaptılar Allah bilir. Tüm problemleri önceden göremediklerimizi bile başka şekilde çözebilmeliyiz.


Pilotumuzun ölümünden Türk yetkilileri sorumlu, bunu asla unutmayacağız.
Türk halkı iyidir, çalışkandır. Türk halkı bizim eski dostumuzdur. Belki Türkiye'de Rusya'nın çok eski ve güvenilir arkadaşları vardır. Bilmeliler ki biz onları Türk yönetimiyle aynı kefeye koymuyoruz. Bizden sinirli ve histerik tepki beklemesinler."


GELENEKSEL HİTAP


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Federal Meclis üyelerine yaptığı ve gelenekselleşen hitabı, Georgiyevskiy Salonu'nda başladı.


Rusya parlamentosunun alt ve üst kanatları olan Federasyon Konseyi ile Duma'dan yaklaşık bin vekil, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i dinlemek için Kremlin Sarayı'nın Georgiyevskiy Salonu'nda yerini aldı. Putin'in hitabını 500'ün üzerinde yerli ve yabancı basın mensubu takip ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.