İlçeler Haber Girişi : 11 Ocak 2012 17:55

Yağan beldesinde okul isyanı

Yağan beldesinde okul isyanı
Erzurum’un Köprüköy ilçesine bağlı Yağan Beldesinde bulunan lisenin eğitim öğretime kapatılacağı iddiaları belde halkını ayaklandırdı.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Köprüköy ilçesine bağlı Yağan Beldesinde bulunan lisenin eğitim öğretime kapatılacağı iddiaları belde halkını ayaklandırdı.

Yağan Lisesinin sömes
tr tatilinin ardından eğitim öğretime kapatılacağı buradaki öğrencilerin Köprüköy’de ki okullarda eğitimlerini sürdüreceğini ileri süren belde halkı, bugün ayaklandı. Beldede ki Yağan Lisesinin kapatılmaması için imza kampanyası başlatan ve toplanan yaklaşık 500 imzayı Valiliğe göndereceklerini ifade eden belde halkı, “Yağan Beldemizde ki Yağan Lisesi yarıyıl tatilinin ardından kapatılacak. Bize öyle söylendi. Belde de okuyan çocuklarımız Köprüköy’de ki liselere gönderilecekmiş. Biz buna karşı çıkıyoruz. Beldemizin nüfusu Köprüköy ilçesi kadar hemen hemen. Bu okulu kapatamazlar. İmza kampanyası başlattık. Okulumuzu kapatırlarsa ilçede hiç kimse çocuğunu okula göndermeyecek” dediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurum MEM 01 Ocak 1970 02:00

    Yaptığınız haber ile ilgili her hangi bir çalışma bulunmamakta olup, genel liselerin anadolu ve meslek liselerine dönüştürülmesi ön çalışmaları yapılmaktadır. Bu bir Bakanlık çalışmasıdır. Taslaktır. Kabul edilebilir veya reddedilebilir. Adı geçen okulun kapatılması söz konusu değildir