Bölge Haber Girişi : 28 Aralık 2010 00:03

Yakutiye Belediyesi yol için yıkıyor!..

Yakutiye Belediyesi yol için yıkıyor!..
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye bulvarından başlayarak Karskapı semtine ulaşacak yolun önümüzdeki yıl bahar ayında açılacağını söyledi.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye bulvarından başlayarak Karskapı semtine ulaşacak yolun önümüzdeki yıl bahar ayında açılacağını söyledi. Korkut, “Bazı hak sahiplerinin mahkemeye başvurması nedeniyle uzayan yol çalışması sürüyor. Bahara yolu açacağız” dedi.

Yakutiye bulvarından başlayarak, Kırmacı, Hasanibasri ve Palandöken mahallelerinden geçerek Karskapı semtine uzanan toplam bin 80 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki yol 2011 baharında hizmete açılıyor. Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Başkan Ali Korkut, “Yol çalışmamız çerçevesinde 145 adet gayrimenkul kamulaştırıldı.

Kamulaştırma gideri olarak 7 milyon TL harcandı. Erzurum’un trafik sıkışmasını önemli ölçüde rahatlatacak olan bu yol aynı zamanda Hasanibasri mahallesinde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projemiz için de önem arz ediyor. 1080 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olan Yakutiye bulvarını Karskapı’ya bağlayacak bu yol, geçtiği çevrede sosyal dönüşüme de yol açacak. Bölge bir cazibe merkezi olacak ve kentsel dönüşüm çalışmalarımızın adeta süs kemeri bu yol olacak. Tüm çevresel çalışmalarıyla yol açıldığında bölgenin görünüşü yenilenecektir. Yol önceden medeniyet olarak biliniyordu, şehirlerde ise yol sosyal dokunun yenilenmesi olarak ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

Yol çevresinde yer alan 30 evin yıkım çalışmaları sürerken, bunlardan 5 adedinin süren davaları olduğu belirtildi. Korkut, yol üzerine düşen evlerin yıkıldığını 17 evin arsa ve enkaz bedellerinin ödendiğini, 8 evin ise evrak işlemlerinin ardından bedellerinin ödeneceğini belirtti. Korkut, mahkeme süreci devam eden 5 evin de bedelinin sürecin tamamlanmasıyla ödeneceğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.