Bölge Haber Girişi : 26 Mayıs 2010 14:45

Yakutiye gençlik şiir şöleni!..

Yakutiye gençlik şiir şöleni!..
Yakutiye Kaymakamlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yakutiye Gençlik Şiir Şöleni Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı.

Erzurum Ajans-Yakutiye Kaymakamlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yakutiye Gençlik Şiir Şöleni’ Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı.
Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Akçil Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Almanya Fahri Erzurum Konsolosu Yılmaz Kuşkay, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı Şiir Şöleni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Orta Asya, Balkanlar ve Kafkasya’da bulunan Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarıyla donatılan salonda şölenin açılış konuşmasını yapan Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, bu yıl ikincisi yapılan şölenin anlamlı olduğunu söyledi. Türk Cumhuriyetleri’nin önde gelen şairlerinin eserlerinin seslendirileceğini belirten Kaymakam Yüksel Çelik, gecenin anlamının büyük olduğunu ifade etti.
Kaymakam Çelik, ”Ümitsizliğe, karamsarlığı kapılmayalım, kendimize güvenelim. Gerek ekonomi, gerekse kültür, sanat ve edebiyatta üretelim. Unutmayalım ki üreten toplumlar bu asırda var olacaktır” dedi.
Yakutiye Kaymakamlığı’nın farklı bir şiir şöleni düzenlediğini belirten Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Türkçe dendiğinde şiirin akla geldiğini vurguladı. Budak, “Türklerde şiir İslamiyet’ten önce başlamıştır. Alper Tungalardan Dede Korkut’lardan başlayan şiir, Yunus’la devam etmiş, Fuzuli ile kemale ermiş, Necip Fazıl’la zirve yapmıştır.”diye konuştu. . Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, ünlü şairin vefatının 27.yıldönümü münasebetiyle şairin Otel Odaları isimli şiirini okudu.
Bu yıl ikincisi düzenlenen şiir şöleninin adeta Türk Cumhuriyetleri’nden bayraklar programı gibi olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, yarının büyüğü öğrencileri Bayraklarını ayrı olsa da duygu ve mefkûre birliği olan Türk Dünyasını hissettirmek için bu şölenin yapıldığını söyledi.
Bu arada hazırladığı eserlerle Erzurum’u tanıtan emekli öğretmen Abdurrahman Zeynal’e Kaymakam Yüksel Çelik tarafından plaket verildi. Şiir Şöleni’nde Necip Fazıl Kısakürek unutulmadı
Türk Cumhuriyetleri’nin bayraklarıyla donatılmış salonda Yakutiye İlçesinde bulunan liselerde okuyan öğrenciler, Türkiye, Bosna Hersek, Türkmenistan, Kırım, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gagavuz Türkleri, Bulgaristan Türkleri, Kazakistan, Batı Trakya, Doğu Türkistan ve Kerküklü şairlerin eserlerinden şiirleri seslendirdiler.
Duygu dolu saatlerin yaşandığı gece sonunda Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Akçil, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, şiir okuyan öğrencileri tebrik ederek öğrencilere katılım belgesi verdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.