Bölge Haber Girişi : 18 Kasım 2009 00:10

Yakutiye kaymakamlığından kırtasiye yardımı!..

Yakutiye kaymakamlığından kırtasiye yardımı!..
Yakutiye Kaymakamı Çelik, anaokulu çocuklarına kırtasiye ve kişisel temizlik malzemesi dağıttı

Erzurum Ajans-Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Gazi İlköğretim Okulu ana sınıfında okuyan 30 öğrenciye kırtasiye ve kişisel temizlik malzemesi dağıttı.

Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, dar gelirli ailelerin çocuklarına yardımda bulunmaya devam ediyor. Kaymakam Çelik, bugün sabah saatlerinde beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt ile Gazi İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Kaymakam Çelik, anasınıfındaki 30 öğrenciye çanta, kalem, defter, tuvalet kağıdı, diş fırçası, terlik, sabun gibi malzeme dağıttı. Okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Kaymakam Yüksel Çelik, ilçelerinde okul öncesi eğitim gören çocuk sayısının yüzde 50'ye ulaştığını söyledi.

Hedeflerinin, gelecek eğitim ve öğretim dönemine kadar bu oranın yüzde 80'e ulaşmasını sağlamak olduğunu dile getiren Çelik, "Yoksul ailelerin ana okuluna giden çocuklarına kaymakamlık olarak her türlü yardımı yapmayı sürdüreceğiz. Bunun için de bütün imkânlarımızı seferber ettik. Çocuk gelişimi açısından okul öncesi eğitim çok önemli." diye konuştu.

Daha sonra okulda incelemelerde bulunan Kaymakam Çelik, Okul Müdürü Ziyaeddin Özbek'ten domuz gribine karşı derslik, tuvalet ve sınıfların her gün çamaşır suyu ile dezenfekte edilmesini istedi. Metal olan okul bahçe kapısının da görsel estetik ve güvenlik açısından yenilenmesini isteyen Kaymakam Yüksel Çelik, bu konuda okul idaresine büyük sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

Kaymakam Çelik ayrıca, yeşil kart sahibi ailelerin ilköğretim ve orta öğretimde okuyan çocuklarına 60 TL'lik eğitim yardım paralarının dağıtılmaya başlandığını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.