Bölge Haber Girişi : 31 Mayıs 2010 00:51

Yakutiye Kent Konseyi kuruyor!..

Yakutiye Kent Konseyi kuruyor!..
Başkan Ali Korkut, Kent Konseyi'nin kent yaşamı, vizyonu (uzak görüş) ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yasayla alt yapısı oluşturulan Kent Konseylerinin, kent yaşamında önemli bir aktör haline gelmeye başladığını belirterek, “Erzurum’un etkili ve iyi çalışan bir kent konseyine ihtiyacı var. Amacımız geniş kesimlerin iştirak edebileceği, ortak akıl oluşturabilecek yapıyı sağlamak” dedi. Yakutiye İlçe Belediyesi Kent Konseyi 9 Haziran 2010 tarihinde genel kurul toplantısını yaparak çalışmalarına başlayacak.
Başkan Ali Korkut, Kent Konseyi’nin kent yaşamı, vizyonu (uzak görüş) ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Korkut, “Kent Konseyleri, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve halkın yönetime katılımına imkan tanımaktadır. Erzurum’da etkin bir yapılanma yok. Yakutiye olarak biz bunu çok önemsiyoruz. Konsey’e her kesimin temsilcilerinin katılımını arzu ediyoruz. Bir parti veya grubun etkinliği değil, insanıyla bütün bir Erzurum’u örnekleyebilecek bir yapı oluşması düşüncesindeyiz. Yerel yönetim, kamu kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum temsilcilerinin ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu ve bir araya geldiği bir yapı. Bu yapı kalkınma ilkelerinin temelinin belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği bir yapı olacaktır. Kent Konseyi, ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu bir platform olacaktır.” şeklinde konuştu.
Erzurum için önemli bir eksiğin ortak akıl mekanizmalarının oluşamamış olduğunu anlatan Ali Korkut, Kent Konseyinin değişik meslek, ideoloji ve toplum katmanlarını bir araya getirecek özelliğe sahip olduğunu söyledi. Korkut, Kent Konseyi’nin Kadın, Gençlik ve Çocuk Meclisleri gibi alt birimlerinin de oluşturulacağını anımsatarak, alt meclislere bağlı çalışma gruplarının da kurulacağını belirtti. Korkut, Kent Konseyi meclisleri arasında; Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Engelliler Meclisi gibi alt birimler ve bunlara bağlı çalışma gruplarının yer alacağını vurguladı.
Korkut, “Erzurum’un önemli eksiklikleri bulunuyor. Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek gerekiyor. Yine kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımı önemlidir. Sürdürülebilir bir kalkınma anlayışına dayalı, kentin yaşam kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı bir yapı arzuluyoruz. Kurulacak Kent Konseyi’ne her kesimi davet ediyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.