Bölge Haber Girişi : 31 Mayıs 2011 16:28

Yakutiye Parkı yeşillenmeye başladı!..

Yakutiye Parkı yeşillenmeye başladı!..
Yakutiye Medresesi'nin çevresindeki parka bodur fidan ve çiçek dikimine başlandı.

Erzurum Ajans-Geçen yıl çevresindeki süs ağaçlarının Medrese'nin görüntüsüne engel olduğu için sökülen ve peyzaj çalışması başlatılan Yakutiye Parkı'nda sona yaklaşıldı.

Çevre düzenlemesi ve aydınlatma işlemleri tamamlanan Yakutiye Parkı'na ilk bodur fidan Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından dikildi. Korkut, ay sonuna kadar parkın hizmete gireceğini ifade etti.

Yakutiye Medresi'nin tarihi dokusunun daha iyi ortaya çıkartılması ve çevresinde estetik bir gönünüm oluşturulması için peyzaj çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Korkut, "Erzurum'un modern ve tarihi yüzünü Yakutiye Parkı'nda sergileyeceğiz. " dedi. Belediye Başkanı Korkut, parka at kestanesi, sarkık huş, mavi ladin'nin yanı sıra gül, leylak ve Smaragad Mazı çiçek fidanlarının da toprakla buluşturulacağına vurgu yaparak, "Ecdat yadigarı Yakutiye Medresesi'nin çevresinde gül ve leylakların yanı sıra diğer çiçek çeşitleri bulunacak. Erzurum'a güzel ve gözde bir park kazandıracak olmanın heyecanı içerisindeyiz. "diye konuştu.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.